Seminarier

Program

Välj spår

Registrering och kaffe

Torsdag 08:00 - 09:00 Utställningen

Kaffe, mingel och möten i utställningen i Victoriahallen

Välkommen till jakten på morgondagens arbetsplats!

Tommie Cau
Torsdag 09:00 - 09:15 Utställningen

Moderator Tommie Cau hälsar alla välkomna och ger en introduktionen till WorkSpace Sweden och övertygelsen om att arbetsplatsen är morgondagens viktigaste ledarskapsverktyg.

Digitaliseringens krav på arbetsplatsen i en exponentiell värld

Patrick Mesterton
Torsdag 09:20 - 09:55 K1

Hur överlever du vi den digitala transformationen och vilka ingredienser på arbetsplatsen blir avgörande? Epicenters medgrundare och VD, Patrick Mesterton, tar oss på en resa i en exponentiell morgondag där alla arbetsgivare möter samma utmaningar. Vilka effekter har digitaliseringen på våra samhällen, företag och arbetsplatser, och hur blir arbetsplatsen ert främsta verktyg för att transformera era organisationer?

Nya sätt att leda och organisera - talangernas längtan efter snabbrörliga, attraktiva och engagerade arbetsplatser

Torbjörn Eriksson
Torsdag 09:55 - 10:25 K1

När talangerna blir kräsna användare som kräver utveckling, meningsfullhet och gränssnitt i världsklass – hur måste arbetsgivarna svara? Vad kräver morgondagens talanger?

Paus med kaffe

Torsdag 10:25 - 10:55 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

The rise of the knowledge economy and collaborative workplace

Liesbet Meesschaert
Torsdag 11:30 - 11:50 K1

Why has collaboration become the nbr 1 core competitive advantage in the knowledge economy? How are Fortune 1000 companies losing 75 billion USD every year due to poor collaboration? What businesses in the digital age needs to improve its collaboration and meeting experience? Tommie Cau interviews Barco manager Liesbet Messchaert on the rise of the knowledge economy, how we make sure to not lose out and what five things everyone can do when they get home.

Panel: Nu gör vi det igen, och tar allt ett steg längre!

Tommie Cau, Therese Treutiger, Wybo Wijnbergen
Torsdag 11:55 - 12:25 K1

En av Sveriges främsta pionjärer inom aktivitetsbaserade kontor och Det Nya Arbetslivet samtalar med moderator Tommie Cau och WeWorks Nordenchef om tankarna och planerna för sitt kommande kontor.

Lunch

Torsdag 12:30 - 13:30 Utställningen

Lunch och kaffe serveras i utställningen tillsammans med mingel och möten.

People 1 - Speed talk: Ny forskningsrapport - framtidens kontor kräver starkt självledarskap

Lena Falkman
Torsdag 13:30 - 14:00 K1
People

I ett av Sveriges största forskningsprojekt på aktivitetsbaserade kontor deltog bland annat läkare, kulturekonomer och antropologer för att försöka svara på frågan hur aktivitetsbaserade kontor påverkar arbetsplatsen, och vad arbetsgivare behöver göra åt det. Forskningsledaren Lena Lid Falkman berättar här vad forskarna kom fram till, och fokuserar särskilt på ledarskap.  

Solutions 1 - Speed talk: Framgångsmetod - 6 principer för att utforma den ultimata digitala arbetsplatsen

Oscar Berg
Torsdag 13:30 - 14:00 K16
Solutions

Oscar delar med sig av 6 principer för hur man utformar en digital arbetsplats som i samklang med organisationskultur och fysisk arbetsmiljö möjliggör nya arbetssätt och skapar bästa möjliga medarbetarupplevelse

Space 1 - Speed talk: Ett snyggt kontor räcker inte - maxa upplevelsen med fler sinnen

Jonas Karlberg, Julia Hoflund Engberg
Torsdag 13:30 - 14:00 K2
Space

Vid övergången till aktivitetsbaserade kontor upplever många beslutsfattare oro kring frågan om hur ljud- och ljus kommer att bli. Ljud och ljus är en komplex del av arbetsmiljön på ett kontor och viktig faktor för hälsa, produktivitet och nöjda medarbetare. I detta speed talk berättar ljusdesigner Julia Hoflund Engberg och akustiker Jonas Karlberg vad som spelar roll och hur ni ska tänka för att tillgodose två viktiga sinnen.

Världens bästa kontor – drivkrafterna som maxar arbetsplatsupplevelsen

Peggie Rothe
Torsdag 14:00 - 14:30 K1

Låt arbetsplatsen vara en viktig byggsten i att skapa en god medarbetarupplevelsen! Hur upplever 400 000 medarbetare globalt sin arbetsplats? Vilka aktiviteter har störst inverkan på upplevelsen?Hur kan ett Workplace Experience Framework hjälpa oss att skapa världens bästa kontor? Researchföretaget Leesmans utvecklingschef Peggie Roth tar oss igenom resultaten från deras senaste globala studier.

People Breakout 2: Fem förmågor du måste ha för att dra nytta av ett flexibelt och mobilt arbetssätt

Jennica Lenning, Paulina Draganja
Torsdag 14:35 - 15:15 K22-24
People

Få konkreta tips på vad det är du faktiskt behöver veta och kunna för att på bästa sätt dra nytta av ett flexibelt och mobilt arbetssätt. Du får också en utmärkt grund för att ta fram en förändringslednings- & utbildningsplan.

Solutions Breakout 2: Ta fram er digitala medarbetarupplevelse - kom och spela med oss

Oscar Berg
Torsdag 14:35 - 15:15 K11
Solutions

Spela ett nytt brädspel där ni tillsammans kartlägger och förändrar medarbetarresor och därigenom den digitala medarbetarupplevelsen:
•    Identifiera behov och problem på ett enkelt, strukturerat och kul sätt
•    Se hur relevanta trender, drivkrafter och utmaningar påverkar och vilka lösningar som krävs

Space Breakout 2: Framtidens kontorsmodell - panel om utmaningar och möjligheter med co-working boomen

Tommie Cau, Göran Garberg, Peter Ullstad
Torsdag 14:35 - 15:15 K2
Space

Moderator Tommie Cau leder nyfiket och konkret panelsamtal om utvecklingen för co-working som arbetsplatsfenomen. Vad är co-working, varför ska man ta det på allvar, vem passar det för, vilka möjligheter finns, och är det mest snack eller en disruptiv game changer på riktigt för en av världens mest säkra och lukrativa branscher, fastigheter? Sen så klart: hur skapar man bra co-working då? Tillsammans med cheferna för United Spaces, Workaround och Codesign utforskar vi svaren alla letar efter!

Paus med kaffe

Torsdag 15:15 - 15:40 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

People Breakout 3: Case - Kulturchefen som får ABW att leva i förvaltningsfasen

Marianne Csirmaz Steinsrud
Torsdag 15:40 - 16:20 K1
People

Kanske Nordens främsta case på en aktivitetsbaserad arbetsplats som lyckas över tid? Lyssna på Eidsiva bredbånds resa från kaos till ABW, den fina planen vs människan, kulturchefens roll och fokus och vilka Do’s & Don’ts som finns för att få ABW att fortleva över tid.

Solutions Breakout 3: AI, mobilt, ständigt uppkopplad! Vad spelar tekniken för roll i Det Nya Arbetslivet?

Henrik Byström
Torsdag 15:40 - 16:20 K16
Solutions

Medarbetarengagemang, aktivitetsbaserat, självledarskap, intraprenörskap, teknik och arbetsplatser som utvecklas i en allt raskare takt. Den tekniska utvecklingen är central i skiftet av våra arbetssätt. AI, mobilitet, distansmöten, digitalt samarbete, socialt och mycket mer. Under sessionen diskuterar vi hur tekniken på ett hållbart sätt blir en möjliggörare för dagens och morgondagens arbetsplats.

Space Breakout 3: Vägen till en framgångsrik kontorsmiljö

Henrik Axell
Torsdag 15:40 - 16:20 K2
Space

Står ni inför en viktig förändring på er arbetsplats? För att skapa ett kontor som främjar välmående och effektivitet är det viktigt att utforma arbetsmiljöer som stöttar organisationens arbetssätt och de människor som arbetar där.