Om konferensen


NU, som står för Nätverk och Utveckling, är Sveriges största konferens och mötesplats för alla med intresse för högskolepedagogisk utbildning och utveckling. Syftet med konferensen är att främja pedagogiskt utvecklingsarbete genom att erbjuda en mötesplats för spridning, dialog och debatt. Målgruppen är universitetslärare och övriga medarbetare vid universitet och högskolor, däribland forskare i högskolepedagogik, pedagogiska utvecklare, akademiska ledare och studenter. 

Som deltagare i NU2022 får du tillfälle att presentera och lyssna till högskolepedagogisk forskning, ta del av undervisningspraxis och nätverka med andra som också är intresserade av lärande, undervisning samt högskolepedagogisk forskning och utveckling.

2022 års konferens äger rum i Stockholm och online.  De arrangerande lärosätena är Stockholms universitet, Gymnastik- och idrottshögskolan, Försvarshögskolan Handelshögskolan och Kungliga musikhögskolan. Om du väljer att delta på plats kommer du att få ta del av bidrag som presenteras i Stockholms universitets nyinvigda lokaler i Albano, mingla i Handelshögskolans Atrium och inta konferensmiddag i Kungliga musikhögskolans nyrenoverade Ridhus. 

Som online deltagare har du exklusiv möjlighet att ta det bästa av två världar. Du följer plenarer och panelsamtal parallellt som du reflekterar och chattar. Oavsett vilket spår du väljer från de parallella sessionerna blir du medskapare av konferensen lärande. Du möter andra deltagare, presentatörer och gäster som tillsammans djupdyker i relevanta frågeställningar. Du kan också Luncha med “Studio22” i öronen och  avsluta första dagen med en digital konstrunda vid Handelshögskolan.

Bakom konferensen står Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF). SUHF har som främsta uppgift att tillvarata universitetens och högskolornas intressen utåt och verkar inåt i frågor där samordning behövs. För mer information se www.suhf.se