Seminarier

Program

Välj spår

StigandeFallande

Möt Jonas Hurtigh Grabe, ABW-veteranen som blev scrum master. Jonas delar insikter från att ha hjälpt 57 000 Skandinavier till nytt kontor, utforskar drömmen om den snabba agila organisationen och resonerar om huruvida agila team är en motsats till ABW eller vill man samma sak? Slutligen ger Jonas sin bild av hur fysiska miljön dimensioneras för att stötta agila arbetssätt.

Avrundning

Tommie Cau
Torsdag 16:55 - 17:00 K1

Kort avslutning och information inför dag 2.

Hur överlever du vi den digitala transformationen och vilka ingredienser på arbetsplatsen blir avgörande? Epicenters medgrundare och VD, Patrick Mesterton, tar oss på en resa i en exponentiell morgondag där alla arbetsgivare möter samma utmaningar. Vilka effekter har digitaliseringen på våra samhällen, företag och arbetsplatser, och hur blir arbetsplatsen ert främsta verktyg för att transformera era organisationer?

Lyssna till detta interaktiva och ögonöppnande föredrag med terapeuten och missbruksspecialisten tillika Tedx talaren ocha programledaren för Lyxfällan, Patrik Wincent. Patrik ger en uppfriskande orientering i dagens digitala landskap och hur uppmärksamhetsekonomins framfart påverkar våra arbetsplatser.
Slutligen får du som ledare och medarbetare med dig konkreta sätt för att hantera den eskalerande negativa påverkan av digital stress.

Tillsammans med Jennica Lenning som framtidsciceron utforskar vi nästa steg i utvecklingen av framtidens arbetssätt & arbetsmiljö - Medarbetarupplevelsen som nästa konkurrensfaktor.
Jennica leder ett samtal med Marie Hallander Larsson, HR Direktör på Akademiska Hus och Carina Persson, Change Lead från Trygg-Hansa. Utifrån sina olika roll-perspektiv och typer av organisationer de delar sina erfarenheter av hur arbetssätt & arbetsmiljö långsiktigt kan bidra till en framgångsrik medarbetarupplevelse.

Vad ställer digitaliseringen för nya krav på ledarskapet? Hur utvecklar du en arbetsplats och ett ledarskap som håller när transformation är det enda konstanta? Toppchefen tillika Sverigechefen för Microsoft Hélène Barnekow delar öppet sina konkreta erfarenheter och lärdomar från att driva digital transformation i både Sverige och internationellt.
Som VD på Telia Sverige var Hélène även ytterst ansvarig ledare för utvecklingen av Telias nya kontor och därmed Telias anpassning till Det Nya Arbetslivet. Sedan januari 2019 är Hélène Barnekow nyanställd ledare och VD på Microsoft Sverige.

Lunch

Torsdag 12:30 - 13:30 Utställningen

Lunch och kaffe serveras i utställningen tillsammans med mingel och möten.

Lunch

Fredag 11:45 - 13:00 Utställningen

Lunch och kaffe serveras i utställningen tillsammans med mingel och möten.

När talangerna blir kräsna användare som kräver utveckling, meningsfullhet och gränssnitt i världsklass – hur måste arbetsgivarna svara? Vad kräver morgondagens talanger?

En av Sveriges främsta pionjärer inom aktivitetsbaserade kontor och Det Nya Arbetslivet samtalar med moderator Tommie Cau och WeWorks Nordenchef om tankarna och planerna för sitt kommande kontor.

Paus med kaffe

Fredag 10:05 - 10:30 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

Paus med kaffe

Torsdag 10:25 - 10:55 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

Paus med kaffe

Torsdag 15:15 - 15:40 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

I ett av Sveriges största forskningsprojekt på aktivitetsbaserade kontor deltog bland annat läkare, kulturekonomer och antropologer för att försöka svara på frågan hur aktivitetsbaserade kontor påverkar arbetsplatsen, och vad arbetsgivare behöver göra åt det. Forskningsledaren Lena Lid Falkman berättar här vad forskarna kom fram till, och fokuserar särskilt på ledarskap.  

Workshop
Hur kan du knuffa din arbetsplats i rätt riktning med trippla vinster som resultat? Genom en speeddate med olika tankefällor lär du dig om ditt egna beslutsfattande och får verktyg för hur du genom psykologi och design kan skapa hållbara beteenden i din organisation.
Tillsammans med de andra deltagarna ger du dig sedan ut på en nudgejakt på Stockholmsmässan där du får lära dig hur nudging funkar i praktiken!

Få konkreta tips på vad det är du faktiskt behöver veta och kunna för att på bästa sätt dra nytta av ett flexibelt och mobilt arbetssätt. Du får också en utmärkt grund för att ta fram en förändringslednings- & utbildningsplan.

Kom på ett föredrag med hälsoveteranen Lena Lehmann om vad vi måste ta hänsyn till när vi skapar nya arbetsplatser, varför vi måste ställa oss frågan vilka som jobbar här imorgon men inte idag och hur vi kan göra mer rätt från början med hjälp av universell design. För i slutändan vill vi låta jobbet bli 8 timmar av hälsa, för alla!

Kanske Nordens främsta case på en aktivitetsbaserad arbetsplats som lyckas över tid? Lyssna på Eidsiva bredbånds resa från kaos till ABW, den fina planen vs människan, kulturchefens roll och fokus och vilka Do’s & Don’ts som finns för att få ABW att fortleva över tid.

Under fyra år var Beatrice Ludvigsson Priest globalt ansvarig för utvecklingen och implementeringen av konceptet IKEA World of Working. Uppdraget var att driva på nya arbetssätt och en utveckling till mer aktivitetsbaserade arbetsplatser inom IKEA koncernen, från Svenska huvudkontoret till kundcenterkontor och varuhus runtom i världen.