Huvudbild för Vitalis 2024

RPA- robotstyrd processautomation - frigöra icke-värdeskapande arbetstid och erhålla vinster för personal, patient och verksamhet Har passerat

Onsdag 15 maj 2024 14:00 - 14:30 A7

Föreläsare: Annette Gerlach Nilsson

Spår: Kliniska stöd

RPA (robotautomatiserad lösning) för att lägga upp bokningsunderlag till väntelista för canceruppföljning i journalsystemet 

Bröstcentrum Capio S:t Göran sjukhus genomförde 2023 ett pilotprojekt för att utifrån LEON minska icke-värdeskapande administration för vårdpersonal och ersätta det med flera vårdkontakter där kontaktsjuksköterskan kan nyttja sin kompetens till psykosocial omvårdnad och öka tillgängligheten för patienten med fler stödjande samtal el fysiska besök. 

Med hjälp av en RPA-lösning kunde frigjord tid användas till fördel för våra patienter. Vi kan visa positiv statistik på utfall.

Personalen upplever större arbetsglädje med att nyttja sin kompetens och att slippa administrationsuppgifter till förmån för patientkontakter. Patienter får ökad tillgänglighet och trygghet vilket leder till ökad patientnöjdhet. 

Canceruppföljningen på vårt Bröstcentrum blev trygg och patientsäker och ett kvalitetsmått. Med ett standardiserat arbetssätt kan RPA:n nyttjas på andra cancerenheter på kliniken och till och med sjukhusövergripande.

Vill dela med oss av detta utmärkta exempel från verkligheten där processautomation av en liten del i arbetsflödet gett stora positiva effekter för patienter, personal och verksamhet.

Språk

Svenska

Ämne

Medarbetarengagemang och utveckling

Seminarietyp

Förinspelat + På plats

Föreläsningsformat

Presentation

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare
Verksamhetsutveckling
Tekniker/IT/Utvecklare
Omsorgspersonal
Vårdpersonal
Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Exempel från verkligheten (goda/dåliga)
Nytta/effekt
Patientsäkerhet
Användbarhet

Konferens

Vitalis

Föreläsare

Annette Gerlach Nilsson Föreläsare

Projektledare, sjuksköterska
Capio st Görans sjukhus

Mångårig erfarenhet som sjuksköterska främst inom främst öppenvård, men även slutenvård. Har jobbat på Bröstcentrum sedan 2002 som kontaktsjuksköterska, operationskoordinator, projektledare och på senare år som utvecklingsledare för enheten. Varit projektledare för flertalet digitala projekt på enheten med spridning sjukhusövergripande. Jobbar nu 50% kliniskt på Bröstcentrum och 50% som vikarierande utvecklingsansvarig, UVA, för kirurg- och onkologkliniken på Capio S:t Görans sjukhus.