Huvudbild för SEE Hållbarhetsvecka 2023

Workshop - prova på visible mending - sashiko

Område: Umeå

OM ARRANGEMANGET

En kreativ workshop som ger dig metoder att laga dina kläder på ett vackert sätt. Denna workshop är en del i vårt program under See hållbarhetsvecka.

Välkommen till en workshop i den japanska lagningstekniken sashiko eller visible mendig som det också kallas och betyder ”synliga lagningar. En kreativ metod att trolla bort fläckar och hål på roliga och smarta sätt.  

Vi vill gemensamt minska svinnet av våra textilier genom att återbruka, laga och sy om. Ett par byxor blir en häftig väska eller en skjorta där de lagade partierna blir en kreativ detalj. 

Under denna workshop får du en introduktion och hinner testa att göra en lagning. Vi lagar så att det syns. Själva lagningen blir något som sticker ut på ett roligt sätt.  


Du behöver inga förkunskaper för att kunna delta, men ta gärna med ett plagg du vill laga, har du inte med ett plagg finns provlappar att arbeta med. Visst material kommer att finnas i lokalen såsom lite olika tyger, saxar, garn, nålar mm. 

Ledare: Anna Maria Andersson
Ledare för workshopen är Anna-Maria Andersson som arbetar som lärare och själv brinner för allt var återbruk är oavsett om det handlar om textil, papper, trä eller rester från trädgården. Återbruk är framtiden! 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Pris

Deltagaravgift: 50 kr

Summa: 50 kr

Aktivitet datum

Onsdag

Adress till aktiviteten

Slöjdgatan 2 Umeå