Huvudbild för SEE Hållbarhetsvecka 2023

Global klimatmanifestation: Mothers’ Rebellion lördag 23 september

Område: Umeå

I maj 2023 samlades mammor i mer än 50 städer världen över för att protestera fredligt mot politiska ledares oförmåga att hantera klimatkrisen. 

Nu gör vi det igen. "Spara datumet"  23 september i era kalendrar, be om barnvakt, skicka informationen till din mamma, syster eller farmor. Be dina vänner komma!

VEM? Du som vill se en bättre klimatpolitik för barnens skull. Vi organiserar oss som mammor, men alla som känner sig hemma med vårt budskap är välkomna.

NÄR? Vi samlas kl 12.45 vid fontänen på Renmarkstorget och pratar ihop oss innan manifestationen, som börjar kl 13.

VAD? Vi sitter ner tillsammans i en cirkel/halvcirkel med ansiktena vända mot förbipasserande. Vi brukar ha med oss skyltar med namn och ålder på våra barn, eller andra klimatbudskap. Ofta spelar vi musik under tiden. Syftet är att väcka andras känslor kring klimatkrisen och få fler att börja agera, men vi har också märkt att cirkeln är ett bra sätt att få kontakt med sina egna känslor. Vi har sökt polistillstånd för manifestationen, som är helt fredlig.

Manifestationen avslutar "week of action" 15-22 september, då en mängd organisationer går samman i aktioner för klimaträttvisa.  Mycket händer i Umeå denna vecka, håll utkik!


VAD ÄR MOTHERS' REBELLION?

Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar, och allierade över hela världen. Vi vet att de som bär minst ansvar för klimatkrisen också är de som drabbas värst. 

Vi tror på kraften i kärleken till våra barn och till livet när vi kräver klimaträttvisa. Med den kraften vill vi nå fram till både hjärta och hjärna, inte bara hos våra politiker utan hos varenda människa på hela planeten.


Vi vill:  

***visa att varje individ kan göra skillnad genom att gå samman med andra och agera kollektivt


***öka krismedvetenheten i samhället och för att skapa tryck på politikerna att agera i linje med klimatvetenskapen


**agera i solidaritet med de människor i olika delar av världen som redan idag förlorar sina hem, sin försörjning och ibland sina liv på grund av klimatkrisen.


LÄS MER OM OSS:

https://extinctionrebellion.se/bli-aktiv/grupper/rebellmammorna/

https://mothersrebellion.com/


Aktivitet datum

Lördag

Adress till aktiviteten

Renmarkstorget