Huvudbild för SEE Hållbarhetsvecka 2023

Klimat - från globalt prat till lokalt handlande

Föreläsare: Mattias Goldmann

Område: Hela Västerbotten

I mitten av september är det dags för FN:s vecka för de globala hållbarhetsmålen, klimatmöte i New York, förslag till ny statsbudget från regeringen och SEE-hållbarhetsvecka i Västerbotten. Hur påverkar det dig och din organisation - hur går vi från globalt prat till lokalt handlande?

Det är temat för frukostföreläsningen 08.15-09.15 torsdag 21 september med Mattias Goldmann, utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete, grundare av 2030-sekretariatet och bonus-västerbottning. Under den här frukostföreläsning får du möjlighet att lyssna till Mattias Goldmann när han pratar om det politiska läget för klimatfrågan. Var står vi idag? Kommer vi att nå de mål som satts upp? Vilka insatser krävs för att vi ska nå dem? Dagen innan föreläsningen kommer regeringens budgetproposition och riksdagen debatterar den, Mattias Goldmann kommer kort att reflektera över detta också.

Sista kvarten är till för dina frågor - skicka dem gärna i förväg till susanne.hjort@sv.se.

Föreläsningen är kostnadsfri och arrangeras av Energi och klimatrådgivarna i Umeå kommun och Studieförbundet Vuxenskolan i Västerbotten. Du behöver anmäla dig på sv.se/vasterbotten sök klimat och välj detta arrangemang. Du får en länk till zoom utskickad efter lunch dagen före föreläsningen.

Varmt välkommen!

Aktivitet datum

Torsdag

Tider torsdag

08:15-09:15

Adress till aktiviteten

Västerbotten

Föreläsare

Mattias Goldmann Föreläsare

Utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete, grundare av 2030-sekretariatet och bonus-Västerbottning.