Huvudbild för Vitalis 2024
Profilbild för Søvnmålinger gir muligheten for mer behovstilpasset omsorg for personer med nedsatt funksjonsevne

Søvnmålinger gir muligheten for mer behovstilpasset omsorg for personer med nedsatt funksjonsevne Har passerat

Onsdag 15 maj 2024 14:30 - 15:00 A4

Föreläsare: Isabell Eilertsen

Spår: Välfärdsteknik

"Tromsø kommune startet for over 2 år siden utprøvingen av Somnofy, en ny radarbasert velferdsteknologi fra Vitalthings. Ved oppstarten hadde kommunen 4 enheter til testing, og i dag er mer enn 50 enheter i drift daglig.


Ved å måle søvn, pustefrekvens og uro/bevegelse kontinuerlig og kontaktløst, kan de ansatte i habiliteringstjenesten nå bedre forstå søvnmønstrene til personer med nedsatt funksjonsevne. «For noen av våre brukere som ikke kan kommunisere verbalt, har denne teknologien gitt dem et nytt språk gjennom Somnofy», uttaler en av nattevaktene.

Løsningen er validert mot den medisinske gullstandarden for søvnmåling – polysomnografi. De nøyaktige søvnmålingene brukes som referansepunkt for tiltak til søvnforbedring.

Nattvaktene bruker Vitalthings Somnofy for digitalt tilsyn. «Vi har gått bort fra faste tilsyn om natten og går kun inn på rommene til brukerne om de har behov for det og er våkne og urolige. Dette har redusert uroen om natten betydelig, og har positiv innvirkning på brukernes humør og energinivå på dagtid. I noen tilfeller har vi faktisk seponert nattmedisin og fortsatt klart å forbedre søvnen», legger en av nattvaktene til.

Ved å måle søvn, uro/bevegelse og pusterate nøyaktig hver eneste natt, kan løsningen oppdage endringer i individuelle trender tidlig. «Løsningen gir oss ikke mulighet til å stille diagnose, men den fokuserer oppmerksomheten på de som opplever store endringer. Dette gir oss økt innsikt og mulighet til å sette inn tiltak tidligere», sier en ansatt i habiliteringstjenesten.

Hør om hvilke erfaringer Tromsø kommune har gjort med denne teknologien for denne spesifikke brukergruppen! Hvilke gevinster har de oppnådd? Har de noen råd til andre kommuner? Hvordan har samarbeidet med Statsforvalteren vært når det gjelder bruk av denne teknologien?"

Språk

Svenska

Ämne

Kommunal sjukvård

Seminarietyp

Enbart på plats

Föreläsningsformat

Presentation

Föreläsningssyfte

Verktyg för implementering

Kunskapsnivå

Introduktion

Målgrupp

Omsorgspersonal
Vårdpersonal
Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Exempel från verkligheten (goda/dåliga)
Nytta/effekt
Personcentrering
Kommun
Juridik
Patientsäkerhet
Användbarhet

Konferens

Vitalis

Föreläsare

Profilbild för Isabell Eilertsen

Isabell Eilertsen Föreläsare

Vernepleier
Tromsø kommune

Isabell Eilertsen 31 år, vernepleier/fagleder i Tromsø kommune under omsorgstjenesten Kvaløya. Jobbet i habiliteringstjenesten i 10 år.