Verkstad i standardiseringsfabriken, hur och varför Har passerat
Torsdag 16 maj 2024 13:00 - 13:30 F6
Föreläsare: Manne Andersson, Vivéca Busck Håkans
Spår: Framtidens journal
I framtidens hälsa, vård och omsorg är visionen att använda den hälsodata som skapas på ett smartare och mer ändamålsenligt sätt. Hälsodata är en viktig resurs i den digitala- och verksamhetsnära utvecklingen. För att komma dit behöver vi skapa en gemensam struktur för arbetet med dokumentation, informationsutbyte och standardisering hos vård- och omsorgsgivare.
Vad är nyttan med att göra sig omaket att gå så djupt ner i detaljer, räcker det inte med att vi använder oss av standarder? Vi för en diskussion om nyttan med standardisering och hur vi tänker oss att arbeta vidare för att utveckla området så att hälso- och sjukvården och socialtjänsten ska kunna tillgängliggöra sig nyttorna.
Spår: Nationell digital infrastruktur, Förutsättningsskapande komponenter.
Detta är intressant för alla som arbetar med hälso- och sjukvård och socialtjänst men kanske främst för de som arbetar med dokumentation och verksamhetsutveckling, systemleverantörer, andra myndigheter.
Ämne
Framtidens omsorg och vård
Seminarietyp
Förinspelat + På plats
Föreläsningsformat
Presentation
Föreläsningssyfte
Orientering
Kunskapsnivå
Introduktion
Målgrupp
Chef/Beslutsfattare
Politiker
Verksamhetsutveckling
Tekniker/IT/Utvecklare
Forskare (även studerande)
Omsorgspersonal
Vårdpersonal
Patientorganisationer/Brukarorganisationer
Nyckelord
Exempel från verkligheten (goda/dåliga)
Nytta/effekt
Välfärdsutveckling
Personcentrering
Styrning/Förvaltning
Kommun
Innovativ/forskning
Uppföljning/Nulägesbeskrivning
Patientsäkerhet
Information/myndighet
Konferens
Vitalis
Föreläsare
Manne Andersson Föreläsare
Arkitekt
E-hälsomyndigheten
Manne has extensive knowledge in the field of interoperability, standardisation and architecture both on a national and international level.
Vivéca Busck Håkans Föreläsare
Utredare
E-hälsomyndigheten
Psykiatrisjuksköterska och statsvetare som de senaste dryga 20 åren i huvudsak har ägnat sig åt informatik- och interoperabilitetsfrågor. Har arbetat med att införa, förvalta, vidareutveckla och avveckla elektroniska patientjournalsystem och e-hälsotjänster på regionalnivå. Varit med och översatt International Classification of Nursing Practice (ICNP) till svenska och sitter nu i den svenska expergruppen för ICNP. Arbetar sedan fem år tillbaka med interoperabilitetsfrågor på E-hälsomyndigheten.