Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2024


Praktisk information
Mänskliga Rättighetsdagarna 2024

MR-dagarna är ett samverkansprojekt som syftar till att öka respekten för de mänskliga rättigheterna. Läs om vår vision här.

Tid och plats
14-15 november på Sara kulturhus
Adress: Kanalgatan 43b, 931 31 Skellefteå

Öppettider (preliminärt)
08:30-17:30 båda dagar

Kontakta oss
Vid allmänna frågor, vänligen kontakta info@mrdagarna.se
Kontaktuppgifter till oss på kansliet hittar du här


Prenumerera på vårt nyhetsbrev 
Läs om vårt tillgänglighetsarbete

Vanliga frågorBiljetter
För att ta del av konferensprogrammet under MR-dagarna behöver besökare en biljett. Biljetter går att köpa fram till evenemangsstart.

Konferensprogrammet består av samtliga 45 och 60 minuters seminarier som arrangeras under forumet vilket innefattar omkring två tredjedelar av samtliga arrangerade program. Till och med den 30 juni erbjuder vi rabatterade biljettpriser. Boka biljett här.

Fri entré
Utöver konferensprogrammet kan besökare ta del av miniseminarier, utställartorget och mängder av nätverksmöjligheter. Till dessa aktiviteter behöver besökare inte biljett utan enbart vara registrerade för fri entré. 

Miniseminarier är 25 minuter långa panelsamtal och föreläsningar som arrangeras på mindre, öppna scener i anslutning till utställartorget. Varje år anordnas omkring 60 miniseminarier på MR-dagarna. På utställartorget befinner sig omkring 60 organisationer med montrar och bokbord. Här kan du lära dig mer om organisationers arbete, knyta nya kontakter och hitta nya sätt att engagera dig. Registreringen för fri entré öppnar upp hösten 2024.

Mat och dryck
Mat eller dryck ingår ej i MR-dagarnas biljetter. Det finns möjlighet att köpa både fika och lunch i Sara kulturhus samt vid restauranger runtom kulturhuset som ligger centralt i Skellefteå. All mat som serveras under forumet är vegetarisk, veganska alternativ finns.

Resa till Skellefteå
Se till att boka din resa i god tid då många tillresta kommer till Skellefteå under dessa datum. 

MED TÅG åker du enklast med natt- eller dagtåg till Bastuträsk (5,5 mil från Skellefteå), eller till Umeå (13 mil) för att åka sista sträckan med buss. Anslutningsbuss går vid tågankomster till Bastuträsk station, in till centrum. Boka biljetten till Skellefteå busstation för att få anknytningsbuss i biljetten. Tåg från t.ex Göteborg och Malmö går också bra, byte sker Stockholms central innan du åker norrut.

MED FLYG åker du enklast från eller via Arlanda om du flyger från annan stad i Sverige. Anslutningsbussar till stan går i anslutning till alla flyg och tar cirka 20 minuter.

MED BUSS. Mellan Stockholm Cityterminal och Skellefteå Busstation går en reguljär busslinje. Linjen startar i juli 2024. 

MED BIL. E4 och riksväg 95 går genom Skellefteå.

Länstrafiken ansvarar för busstrafiken i länet. Under Tabussen.nu hittar du information om busslinjer, tider och priser.

Mer info om resor


Hotell 
Deltagare bokar och bekostar själva hotell, här finns en sammanställning av de hotell som har reserverat rum och erbjuder rabatterade priser till MR-dagarnas deltagare. Boka hotell MR-dagarna 2024.pdf

Allergier och djur
Vi ber er att undvika starka dofter som t.ex. parfym av hänsyn till de av våra deltagare som är allergiker. Pälsdjur förutom ledarhundar får inte visats på området.