Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Storskalig provtagningsverksamhet för covid

Storskalig provtagningsverksamhet för covid

Föreläsare: Alexander Stendahl

Spår: Covid19

Februari 2020 stod Sverige utan beredskap för att kunna genomföra storskalig testning av covid-19, och idag har vi en nationellt omfattande provtagningsverksamhet som tar upp emot 200.000 prover per vecka på ett generiskt och likvärdigt sätt.

Detta är historien om resan från att smittan bara var en smitta som inte skulle slå hårt på Sverige, till idag då det är en pandemi som kräver en storskalig verksamhet som i sin tur inte kräver vårdresurser eller kräver vårdens material.
Vi tar er med på en resa och en inblick i hur verksamheten har byggts upp, samarbeten med myndigheter och regioner och vi visar på framgångsfaktorer och vi bjuder även på en hel del misstag och avslutar med insikter och råd till framtidens beslutsfattare.

Detta är även historien och i viss mån förklaringen till varför IT-bolaget InfoSolutions har en central roll i Sveriges strategi för nationens storskaliga testverksamhet av covid-19.

Språk

Svenska

Ämne

Crisis Readiness

Föreläsningssyfte

Orientation

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Purchasers/acquisitions/eco nomy/HR
Care professionals
Healthcare professionals

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Welfare development,
Management
Follow-up/Report of current status,
Government information
Usability

Föreläsare

Profilbild för Alexander Stendahl

Alexander Stendahl Föreläsare

VD
InfoSolutions Sverige AB

Alexander Stendahl är entreprenören som i sina roller inom IT, på bland annat Danderyds Sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset, såg behovet av att kunna skicka information elektroniskt mellan laboratorier och vårdgivare inom hälso- och sjukvården.

Med sin stora passion att förenkla IT i vården byggde han en infrastruktur kring detta och grundade företaget InfoSolutions, som i många år fungerat som navet mellan regioner, privata vårdgivare och några av Sveriges största laboratorier.

Alexander står även bakom företaget Healthcare Payment Solutions, Comachi Connecting Care och FindOut Diagnostics.