Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Digitalisering som ett led i den nära vården - kan den digitala tekniken tillsammans med nära samarbete bidra till en sömlös vård?

Digitalisering som ett led i den nära vården - kan den digitala tekniken tillsammans med nära samarbete bidra till en sömlös vård? Har passerat

Tisdag 18 maj 2021 16:30 - 16:40 1. Live

Föreläsare: Hugo Pettersson, Susanne Lindehall

Spår: Nära vård

I arbetet runt nära vård har vi i DIGGA-projektet påbörjat ett samarbete mellan region och kommun baserat på digitala undersökningar. Förhoppningen är att både patientens situation skall underlättas och att personalen får ett effektivare arbetssätt. Vårdens digitala samarbete mellan kommun och region kommer även öka tillgängligheten. 

Det nära samarbete som krävs mellan region och kommun kan stödjas med hjälp av digitala verktyg och ligger i linje med DIGGA-projektets vision om en bättre första linjens vård med hjälp av digitalisering.

Kan den digital tekniken tillsammans med nära samarbete över organisationsgränserna bidra till en sömlös vård? Med den frågan i fokus berättar vi om våra erfarenheter av att införa digital teknik i hälsocentralernas arbetssätt. 

Projektet Digga Hälsocentralen ska etablera och utveckla minst 10 digitala tjänster för att öka tillgängligheten till offentlig och privat vård. Det är ett unikt samarbete mellan Region Västernorrland, Mittuniversitetet och den privata vårdgivaren Premicare. Projektet är delfinansierat av EU.

Språk

Svenska

Ämne

Remote Health Care

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Technicians/IT/Developers
Care professionals
Healthcare professionals
Patient/user organizations

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Welfare development,
Patient centration
Municipality

Föreläsare

Profilbild för Hugo Pettersson

Hugo Pettersson Föreläsare

Projektledare
Premicare/Cybemed

Konsult med 35 års erfarenhet från IT branschen och de sista 10 åren med inriktning mot e-hälsa.

Profilbild för Susanne Lindehall

Susanne Lindehall Föreläsare

Verksamhetsutvecklare
Region Västernorrland

Min största passion i livet är att utvecklas, oavsett om det gäller att våga sova ute under bar himmel, träna mot en löpartävling eller jobba för att vi invånare har möjlighet att få en god vård.

Tillsammans med vår fantastiska personal och våra invånare testar vi i detta projekt att möjliggöra en god och nära vård för våra patienter inom hemsjukvården. Att få vara med och utveckla vår viktiga vårdsektor med nya arbetssätt och ny teknik är en förmån.