Huvudbild för Vitalis 2025
Profilbild för ICNP språkurval (Diagnoser; förväntade resultat; åtgärder)

ICNP språkurval (Diagnoser; förväntade resultat; åtgärder)

Onsdag 21 maj 2025 11:30 - 12:00 A1

Föreläsare: Jan Florin, Vivéca Busck Håkans

Spår: Snomed CT

Expertgruppen ICNP inom Svensk sjuksköterskeförening kommer, utiåfrån samarbetet med Socialstyrelsen, att beskriva vad terminologin ICNP (International Classification for Nursing Practice), som nu är en integrerad del av Snomed CT, omfattar för termer och användningen av dessa. En uppdelning av det särskilda språkurvalet ICNP i tre separata urval beroende på användningsområde kommer att beskrivas mer i detalj. Nyttan med tre separata urval diskuteras: omvårdnadsdiagnoser, omvårdnadsmål respektive omvårdnadsåtgärder. Vidare diskuteras behovet av att kunna identifiera hur dessa är relaterade till varandra och sammantaget kan skapa innehåll i omvårdnadsplaneringen

Deltagare kommer att lära sig  olika sätt att kunna ta del av innehållet i ICNP som grund för sin egen kliniska praxis, och användningen av strukturerade termer i samband med omvårdnadsplanering.

Språk

Svenska

Ämne

Data och information

Seminarietyp

Live + på plats

Föreläsningsformat

Presentation

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare
Verksamhetsutveckling
Vårdpersonal

Nyckelord

Utbildning (utbildningsbevis)
Dokumentation
Användbarhet
Informatik/Interoperabilitet

Föreläsare

Jan Florin Föreläsare

Docent i omvårdnad, anställd 20 % på Svensk sjuksköterskeförening (SSF) för arbete med ICNP och kommande forsknings- och utvecklingscentrum. Leder en expertgrupp inom SSF för samarbetet med Socialstyrelsen kring ICNP som del av Snomed CT.

Profilbild för Vivéca Busck Håkans

Vivéca Busck Håkans Föreläsare

Utredare
E-hälsomyndigheten

Leg sjuksköterska och statsvetare som under drygt 25 år arbetat med vårddokumentation, införande, förvaltning och utveckling av journalsystem samt interoperabilitet inom sektorn hälsa, vård och omsorg.
Jag var med och översatte ICNP (International Classification for Nursing Practice) till svenska och är nu en av fyra medlem i Svensk expertgrupp för ICNP.