RAMS-baserad hållbarhetsanalys för samhällsbyggnad och infrastruktur - Underhållsvänligt eller underhållsfritt Har passerat
Onsdag 11 oktober 2017 14:30 - 15:30 RUM 23
Talare: Jessika Szyber, Rafael Mancera
Moderator: Helena Tellberg
Spår: F - Bygg & anläggning
RAMS-baserad hållbarhetsanalys för samhällsbyggnad och infrastruktur
Rafael Mancera, civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad
Vi kan se fördelar med att bygga industriellt. Låt oss utöka idén till att tänka industriellt i samhällsbyggnad. Tänk att stoppa produktionsflödet i en fabrik, eller så, tänk att stoppa trafikflödet på t.ex. Södertälje bron. Olika branscher som tillverkningsindustrin, kärnkraft och järnväg (SS-EN 50126) använder sig av RAMS för att hantera liknande frågor och kunna planera och styra funktionalitet och prestanda. En RAMS-baserad hållbarhetsanalys är en tillämpning av SS-EN 50126 till samhällsbyggnad och infrastruktur, där helhetssynen enligt TBL, medvetenhet och pedagogik står i fokus.
Som en del av metoden analyseras underhållsmässigheten på ett systematiskt sätt som syftar till att mäta hur underhållsvänlig en anläggning kan och ska vara, för att undvika underhållsfria anläggningar där det inte behövs. Metoden kan bidra med tydlighet till en komplex bransch.
Rafael Mancera är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad med internationell erfarenhet, som arbetar med byggnadsverk i Nacka kommun som Förvaltare, projektledare och med projektstöd som specialist. Brinner på att se helheten, funktionalitet och prestanda i anläggningsbranschen, vilket har lett honom till en industridoktorandstjänst på KTH (Byggnadsteknik) inom ämnet. Han stödjer även andra organisationer när tiden tillåter.
Underhållsvänligt eller underhållsfritt
Jessica Szyber, Civilingenjör Samhällsbyggnad från KTH
Kom och lyssna för att få en ökad kunskap om trä som byggmaterial och se hur Stora Ensos byggsystem skapar förutsättningar för att bygga snabbare, tystare och miljövänligare. Jessika kommer att berätta om hur marknadsöversikten av höghus i trä ser ut idag och vidare ge en framtidsspaning. Dessutom kommer hon att förklara hur industriellt träbyggande fungerar och vad det ger för fördelar och möjligheter. Avslutningsvis redovisas exempel på referensprojekt utförda med Stora Ensos hållbara produkter och system.
Civilingenjör Samhällsbyggnad från KTH Tidigare erfarenhet bl.a. från konsultbranschen, har jobbat i flertalet stora infrastruktur projekt bl.a. jobbat som uppdragsledare för Norra länken, kvalitetshantering på Citybanan, riskhantering på NKS, omfattningshantering på Henriksdal och Sickla reningsverk. Hade även rollen som gruppchef för Stora Projekt på Sweco innan hon började på Stora Enso.
Föreläsare
Jessika Szyber Talare
Affärsutvecklingschef Sverige Building Solutions by Stora Enso
Stora Enso
Talare 11/10 kl 15:00, 2F.
Civilingenjör Samhällsbyggnad från KTH
Sverigeansvarig för Stora Ensos byggsystem
Tidigare Projektledare av stora infrastrukturprojekt.
Rafael Mancera Talare
Nacka kommun
Civilingenjör i väg- och vattenbyggnad. Rafael Mancera är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad med internationell erfarenhet, som arbetar med byggnadsverk i Nacka kommun som Förvaltare, projektledare och med projektstöd som specialist. Brinner på att se helheten, funktionalitet och prestanda i anläggningsbranschen, vilket har lett honom till en industridoktorandstjänst på KTH (Byggnadsteknik) inom ämnet. Han stödjer även andra organisationer när tiden tillåter.
Helena Tellberg Moderator
Produktchef för partnering på Affärsområde Anläggning på Peab.
Samhällsbyggarna/ Peab
Helena har arbetar som produktchef för partnering på Affärsområde Anläggning på Peab. Här utvecklar hon och driver vårt partnering koncept med övriga affärsområden inom koncernen. Medarbetarna i partnering projektet måste se helheten och stäva efter långsiktiga kundrelationer för att uppnå lönsamma partnering projekt för alla och det uppnås genom tillit och ett strukturerat arbetssätt. Dessutom är hon ordförande i region väst för Samhällsbyggarna. Vi är en engagerad styrelse som jobbar hårt för att inkludera alla i samhällsbyggarbranschen genom möten och aktiviteter.