Profilbild för Stefan Nilsson

Stefan Nilsson Talare

Trendexpert
Trendstefan

Talare för

Dag 1 tema Hållbarhet

Tisdag 11:30 - 12:30 Digitalt

Knock on wood - Proudly local

Knock on Wood är ett designkoncept där ett rum helt och hållet är gjort på lokala material och av lokala förmågor. Detta ger en unik bild av samtiden i Designsverige med utvalda produkter och aktörer som är relevanta. Konceptet Knock on Wood är framtaget av Trendstefan. I projektet ingår också organisationen Svenskt Trä som arbetar för kunskapsspridning och inspiration om svenskt trä.

Här får vi hänga med på en rundvandring.

Stefan Nilsson

Tisdag 11:30 - 12:30 Digitalt

Knock on wood - Proudly local

Dag 2 tema Trender & Omvärld

Onsdag 08:45 - 12:00 Digitalt

Trä, trenden med trä och att kunna gynna det lokala

Intresset för trä som material har aldrig varit större. Vi ser trä i allt från höga byggnader till möbler, interiör och mindre detaljer. Trenden att efterfråga svenskt och lokalproducerat trä ökar. Likaså ökar vår medvetenhet om var vårt trä kommer från.

Under denna programpunkt pratar vi trä, dess unika naturliga egenskaper, trenden med trä och om att gynna det lokala: den plats vi bor och lever på. Men också det ofrånkomligt vackra som trä skapar. Trä är sinnligt, cirkulärt och starkt. Och visst dras vi till det! Åter igen, mer och mer, klär vi våra hem i trä och vi dras till trärena detaljer.

Trä, trätrenden och att kunna gynna det lokala, är ett samtal med Björn Nordin på branschorganisationen Svenskt Trä, Trendstefan och designern Emma Olbers.

Paneldeltagare för

Dag 2 Björn Nordin, Stefan Nilsson, Emma Olbers

Onsdag 12:30 - 13:30 Digitalt

Stefan Nilsson är Sveriges mest mediala trendexpert och återkommer regelbundet i TV, radio och tidningar. Konstant på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat som vi drömmer om. Vill du komma i kontakt med Stefan gör du det här: stefan.nilsson@trendstefan.se

Personlig presentation
Stefan Nilsson är idag en av Europas mest etablerade och välkända trendspanare. Trendstefan återkommer regelbundet som föreläsare och expert i europeisk tryckt, rörlig och social media. Listad i tidningen Rum som en av de mest inflytelserika personerna i Designsverige, driver han även det mobila galleriet Designgalleriet.