Profilbild för Björn Nordin

Björn Nordin TalareSamarbetspartner

Director Design & Architecture
Svenskt Trä

Talare för

Dag 2 tema Trender & Omvärld

Onsdag 08:45 - 12:00 Digitalt

Trä, trenden med trä och att kunna gynna det lokala

Intresset för trä som material har aldrig varit större. Vi ser trä i allt från höga byggnader till möbler, interiör och mindre detaljer. Trenden att efterfråga svenskt och lokalproducerat trä ökar. Likaså ökar vår medvetenhet om var vårt trä kommer från.

Under denna programpunkt pratar vi trä, dess unika naturliga egenskaper, trenden med trä och om att gynna det lokala: den plats vi bor och lever på. Men också det ofrånkomligt vackra som trä skapar. Trä är sinnligt, cirkulärt och starkt. Och visst dras vi till det! Åter igen, mer och mer, klär vi våra hem i trä och vi dras till trärena detaljer.

Trä, trätrenden och att kunna gynna det lokala, är ett samtal med Björn Nordin på branschorganisationen Svenskt Trä, Trendstefan och designern Emma Olbers.

Paneldeltagare för

Dag 2 Björn Nordin, Stefan Nilsson, Emma Olbers

Onsdag 12:30 - 13:30 Digitalt

Björn leder Svenskt Träs arbete kring arkitektur och design genom att lyfta möjligheterna med att använda svenskt trä både i Sverige och internationellt. Han är utbildad möbel- och finsnickare och har arbetat stora delar av sitt yrkesliv med produktion inom möbel- och inredningssnickeri. Han har en särskild förkärlek kring detaljer och naturliga material och arbetar också med att lyfta och driva på furutrenden och kunskap kring inköp, egenskaper och bearbetning av svensk furu. Vill du komma i kontakt med Björn gör du det här: bjorn.nordin@svenskttra.se

Personlig presentation
Björn leder Svenskt Träs arbete kring arkitektur och design genom att lyfta möjligheterna med att använda svenskt trä både i Sverige och internationellt. Han är utbildad möbel- och finsnickare och har arbetat stora delar av sitt yrkesliv med produktion inom möbel- och inredningssnickeri. Han har en särskild förkärlek kring detaljer och naturliga material och arbetar också med att lyfta och driva på furutrenden och kunskap kring inköp, egenskaper och bearbetning av svensk furu.