Profilbild för Mentora styrelse 2021

Mentora styrelse 2021 FöreläsareUtställare

MENTORA

Föreläsare för

Skoldrömmar – kvinnors rättigheter i Guatemala

Måndag 14:30 - 15:00 Globala scenen

Personlig presentation
Hej! Vad roligt att du besöker MENTORAs bokbord!

MENTORA är en ideell förening grundad 2016 i Stockholm. Den drivs med en minimal administration och har två programkoordinatorer i Guatemala och resterande team i Sverige arbetar ideellt med projektet. 90 % av organisationens intäkter går direkt till deltagarna i programmet.

MENTORA:s syfte är att stödja guatemalanska unga kvinnors möjligheter till utbildning och professionell utveckling genom studiebidrag och personligt mentorskap. Deltagarna är mellan 18 och 30 år gamla.

MENTORA:s arbete är feministiskt och solidariskt. Det utgör en protest mot det våld som kvinnor i Guatemala löper hög risk att utsättas för, och uppmärksammar de risker och faror det innebär att vara kvinna i landet.

MENTORA är öppen för alla – med undantag för personer med anknytning till främlingsfientligt orienterade sammanslutningar. Organisationen värnar om tolerans och mångfald och har medlemmar oavsett kön, ålder, etnisk eller religiös bakgrund. I dagsläget har vi ett 20-tal medlemmar – och nya medlemmar är självklart alltid välkomna.
Anslut dig till oss om du vill arbeta för att göra skillnad – tillsammans kan vi göra mycket!

Vill du veta mer om oss och vår verksamhet? Skriv till oss: admin@mentora.eu