Profilbild för Ny modell för lärares kompetensutveckling och behörighetsprövning: Eget ansvar och kollegialt samarbete

Ny modell för lärares kompetensutveckling och behörighetsprövning: Eget ansvar och kollegialt samarbete Har passerat

Torsdag 16 juni 2022 13:30 - 13:55 Lärosal 16/Onlinerum E

Föreläsare: Jörg Pareigis, Tomas Jansson
Moderator: Lars Geschwind

Ämne

Kollegialt lärande, Lärandemiljöer, Professionsutbildning

Format

Muntlig presentation

Plats

Onsite, Online

Föreläsare

Profilbild för Jörg Pareigis

Jörg Pareigis Föreläsare

Enhetschef
Karlstads universitet

Jörg är doktor i företagsekonomi, utbildad vid Karlstads universitet samt den nationella forskarskola Management och IT (MIT) och forskare vid CTF, Service Research Center. Han jobbar dessutom som enhetschef på den universitetspedagogiska enheten vid Karlstads universitet.
Delar slides här: https://www.slideshare.net/joergelp/ny-modell-fr-lrares-kompetensutveckling-och-behrighetsprvning/joergelp/ny-modell-fr-lrares-kompetensutveckling-och-behrighetsprvning

Profilbild för Tomas Jansson

Tomas Jansson Föreläsare

Pedagogisk utvecklare
Karlstads universitet

Disputerat på avhandling om agila projektledningsmetoder och motivation. Universitetslektor vid området Projektledning. Nu pensionerad, men verksam med utvecklingsfrågor inom Universitetspedagogiska enheten vid Karlstads universitet.

Profilbild för Lars Geschwind

Lars Geschwind Moderator

Professor
Kungliga tekniska högskolan

Lars Geschwind är professor i Teknikvetenskapens lärande med inriktning policy och styrning vid Kungliga Tekniska högskolan. Han är chef för avdelningen Lärande i STEM vid Institutionen för lärande och forskningsledare för gruppen Studier i den högre utbildningens organisering (HEOS). Hans forskning inkluderar organisation, ledning och styrning, liv och arbete i högskolan samt kunskapssektorns roll i samhället. Lars undervisar och handleder i forskarutbildning, lärarutbildning och högskolepedagogiska kurser. Han är medlem i SUHF:s expertgrupp för högskolepedagogiska frågor.