Huvudbild för Skolforum 2016
Profilbild för Möblera för undervisningens skull! Hur didaktiken speglas i det fysiska klassrummet.

Möblera för undervisningens skull! Hur didaktiken speglas i det fysiska klassrummet. Har passerat

Tisdag 1 november 2016 11:00 - 11:50 Scenen lärmiljöer

Föreläsare: Jennie Wilson, Lisa Westman, Niclas Fohlin

Kategori: Lärmiljöerna

Kooperativt lärande ställer nya krav på klassrumsmöblering. I denna workshop får du ta del av tankar kring hur undervisning och lärmiljö påverkar varandra. En stol, ett bord, en elev? Måste klassrummet se likadant ut varje lektion? Välkommen på workshop kring samspelet mellan undervisning, lärmiljö och elevaktivitet!

Skolform/målgrupp

Grundskola F-3, Grundskola 4-9, Gymnasium, Förskola, Fritidshem, Vuxenutbildning, Sfi, Skolledare/rektor, Lärar- och SYV-student

Programform

Workshop

Föreläsare

Jennie Wilson Föreläsare

Jennie Wilson är utbildad lärare F-6 och arbetar idag på en skola i södra Stockholm. Just nu arbetar hon i årskurs 1 tillsammans med Lisa. Hon skriver på www.kooperativt.com och har bloggat med sin förra klass på www.barnenochbjornen.se . Snart är det dags att starta en blogg med deras nya ettor.

Lisa Westman Föreläsare

Lisa Westman är utbildad lärare 1-6 med svenska och SO som huvudämnen. Hon arbetar idag på en skola i södra Stockholm. Vid sidan av sitt lärarjobb skriver hon även på www.kooperativt.com. Just nu arbetar hon i årskurs 1 tillsammans med Jennie och de kommer framöver starta en blogg tillsammans med sitt arbetslag och sina elever.

Niclas Fohlin Föreläsare

Niclas Fohlin är specialpedagog som brinner för kombinationen av social utveckling och lärande i skolan. Han är ansvarig för skolans EHT-team samt för att utveckla ett lärande där alla är välkomna. Niclas skriver på www.kooperativt.com