Banner

76. Hotad kultur? Hot, trakasserier och våld mot konstnärer och författare i Sverige.

Fredag 10 november 2017 14:30 - 16:00 Konferensrum 11

Moderator: Lotta Schüllerqvist
Paneldeltagare: Gunnar Myrberg, Katarina von Bredow, Lars Gunnar Erlandson

Ett panelsamtal där representanter från Reportrar utan gränser, Myndigheten för kulturanalys och författarinnan Katarina von Bredow medverkar. 

Arrangör(er)

Kultur och utveckling Region Jönköpings län

Undertema

Mänskliga rättigheter i Sverige – från ord till handling

Form

Seminarium

Språk

Svenska

Teckenspråkstolkning

Ja/Yes

Föreläsare

Lotta Schüllerqvist Moderator

Journalist och författare. Har bland annat arbetat som Dagens Nyheters korrespondent i Jerusalem under fyra år, och därefter som frilans i Mellanöstern med särskilt fokus på Gazaremsan. Är senior redaktör för nätmagasinet Mänsklig Säkerhet. Vice ordförande i Reportrar utan gränser.

Gunnar Myrberg Paneldeltagare

Utredare och analytiker vid Myndigheten för Kulturanalys. Docent i statsvetenskap från Uppsala universitet och har tidigare arbetat som forskare och lärare vid Uppsala universitet och Institutet för Framtidsstudier

Katarina von Bredow Paneldeltagare

Författare. Debuterade 1991 med Syskonkärlek. Senaste boken Han & dom utgavs 2015. Har erhållit flera priser och utmärkelser; bland annat Sveriges Radios Barnens Romanpris 2012 för Flyga högt, Emilpriset 2013 och Astrid Lindgren-priset 2013

Lars Gunnar Erlandson Paneldeltagare

Mångårig erfarenhet som utrikeskorrespondent och utrikesrapportör för Sveriges Radio från Mellanöstern, Asien och Latinamerika. Ledamot i styrelsen för Reportrar utan gränser.