Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Med eller utan digitala verktyg i cancervården?

Med eller utan digitala verktyg i cancervården? Har passerat

Torsdag 19 maj 2022 11:00 - 12:00 Event Area

Moderator: Peter Kjäll
Paneldeltagare: Helena Linge, Marcela Ewing, Margareta Haag, Nasim Farrokhnia

Det råder inget tvivel om att möjligheterna som artificiell intelligens och maskininlärning har medfört inom cancervården är många. AI-baserade verktyg kan bland annat användas för att identifiera patienter med misstänkta cancersymtom, analysera cellprover eller i bilddiagnostik. Samtidigt lyfter kritiker fram utmaningar som vilka etiska ställningstaganden som skall styra tekniken, vikten av patientmötet och att steget att få in teknikerna i vården är resurskrävande. Mot denna bakgrund, bjuder MSD i samarbete med TechSverige och RISE in till ett panelsamtal om hur ny teknik kan hjälpa och inte stjälpa cancervården


En särskild anmälan behövs för att få tillträde till denna del.

Anmälan - Brown Bag Lunch Talks

Kostnadsfritt. Välj mellan fysisk och digital närvaro.

Språk

Svenska

Ämne

AI

Seminarietyp

On site only

Föreläsningssyfte

Orientation

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Healthcare professionals
Patient/user organizations

Nyckelord

Actual examples (good/bad)

Föreläsare

Peter Kjäll Moderator

HealthTech Lead
TechSverige

HealthTech-ansvarig på TechSverige med lång erfarenhet av det svenska och internationella ekosystemet kring innovation och näringsliv inom ehälsa, digital hälsa.
TechSverige är en bransch- och arbetsgivar­organisation för alla företag inom techsektorn, med uppdrag att tillsammans med medlemmarna skapa bästa möjliga villkor för en världsledande techsektor i Sverige. Bland våra över 1 400 medlems­företag – som sammantaget har närmare 100 000 medarbetare i Sverige – återfinns allt ifrån små startup bolag med få anställda, till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen.

Profilbild för Helena Linge

Helena Linge Paneldeltagare

RISE

Profilbild för Marcela Ewing

Marcela Ewing Paneldeltagare

Profilbild för Margareta Haag

Margareta Haag Paneldeltagare

Ordförande
Nätverket mot cancer

...

Profilbild för Nasim Farrokhnia

Nasim Farrokhnia Paneldeltagare

Hälso- och sjukvårdschef
Microsoft

Hälso- och sjukvårdschef inom Microsofts västeuropa-team sedan April 2022. Nasim kommer arbeta nära hälso- och sjukvården med fokus på att verka för att digitala verktyg tas in för att skapa nya möjligheter för såväl vårdpersonal som patienter.

Nasim Farrokhnia har arbetat inom svensk hälso- och sjukvård under de senaste 25 åren, som läkare, forskare och chef. Närmast kommer hon från tjänsten som Sverigechef på psykologappen Mindler.se. Innan dess var hon kvalitets- och forskningschef på Kry. Nasim Farrokhnia har tidigare varit verksamhetsområdeschef på SÖS-akuten och finns kvar som anknuten forskare och föreläsare vid KI SÖS (Institutionen för klinisk utbildning och forskning). Hon är också ordförande i eHälsoläkarföreningen, intresseförening inom Sveriges Läkarförbund.