Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Panelsamtal: Hälso- och sjukvård och molntjänster - är det möjligt?

Panelsamtal: Hälso- och sjukvård och molntjänster - är det möjligt? Har passerat

Onsdag 18 maj 2022 13:00 - 13:30 A6

Utställare: Microsoft AB

Moderator: Louise Callenberg
Paneldeltagare: Harald Roos, Ingela Lidén, Nasim Farrokhnia

Spår: Införande / förändringsledning


Det är möjligt och vi gör det!

 

Region Skåne går före i molnfrågan! De har tagit steget fullt ut, de har gjort analysen, de har säkerställt konsensus mellan IT och verksamheten.

 

Möt IT-direktöIngela Lidén och styrgruppsordförande för Skånes Digitala Vårdsystems, SDV, Harald Roos, Region Skåne samt från Microsoft, Nasim Farrokhnia, Hälso- och sjukvårdschef i Västeuropateamet, i ett samtal under ledning av Louise Callenberg, vd, Singula, med mångårig erfarenhet inom digitalisering och AI.


Nu kan du ta del av inspelningen här utan krav på inloggning:


Språk

Svenska

Ämne

Technology

Seminarietyp

On site only

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Welfare development,

Föreläsare

Profilbild för Louise Callenberg

Louise Callenberg Moderator

vd
Singula

VD/senior rådgivare. Teolog och ledare med lång erfarenhet från offentlig, privat och ideell sektor kring styrning och ledning samt policyers för digital omställning. Tidigare bla chef för digital samverkan och förnyelse på SKR och chef på Stockholm stads digitaliseringsavdelning. Idag rådgivare för såväl start ups, etablerade organisationer som för hyperföretag som vill få med sig människor på den digitala revolutionen. VD för nystartade techkonsulterna Singula och delägare i acceleratorn Sngl.

Profilbild för Harald Roos

Harald Roos Paneldeltagare

Styrgruppsordförande för Skånes Digitala Vårdsystem, SDV
Region Skåne

Läkare, ortoped, docent och varit chef i 20 år, senast som förvaltningschef för Skånes sjukhus nordväst, SSNV. Hans nuvarande uppdrag är som styrgruppsordförande för Skånes Digitala Vårdsystem, SDV, Region Skåne.

Profilbild för Ingela Lidén

Ingela Lidén Paneldeltagare

IT-direktör
Region Skåne

Började som utvecklare. Har varit regionchef, säljchef, it-chef, jobbat på Ikea, Ikano, Postnord och Strålfors i ledande befattningar. Nuvarande uppdrag är som IT-direktör och förvaltningschef för Digitalisering IT och MT i Region Skåne.

Profilbild för Nasim Farrokhnia

Nasim Farrokhnia Paneldeltagare

Hälso- och sjukvårdschef
Microsoft

Hälso- och sjukvårdschef inom Microsofts västeuropa-team sedan April 2022. Nasim kommer arbeta nära hälso- och sjukvården med fokus på att verka för att digitala verktyg tas in för att skapa nya möjligheter för såväl vårdpersonal som patienter.

Nasim Farrokhnia har arbetat inom svensk hälso- och sjukvård under de senaste 25 åren, som läkare, forskare och chef. Närmast kommer hon från tjänsten som Sverigechef på psykologappen Mindler.se. Innan dess var hon kvalitets- och forskningschef på Kry. Nasim Farrokhnia har tidigare varit verksamhetsområdeschef på SÖS-akuten och finns kvar som anknuten forskare och föreläsare vid KI SÖS (Institutionen för klinisk utbildning och forskning). Hon är också ordförande i eHälsoläkarföreningen, intresseförening inom Sveriges Läkarförbund.