Huvudbild för Kunskapsveckan
Profilbild för Nikotin är farligt även om det smakar ”Hubba bubba” eller melon. Hälsa för alla barn och unga i Västerbotten.

Nikotin är farligt även om det smakar ”Hubba bubba” eller melon. Hälsa för alla barn och unga i Västerbotten. Har passerat

Tisdag 2 november 2021 14:10 - 15:10 Hälsa

Föreläsare: Gabriella Sjöström Green, Karin Sunnegårdh Grönberg, Ywonne Wiklund

Spår: Hälsa

Många nya nikotinprodukter har lanserats. De marknadsförs med lockande namn, smaker och vackra bilder. Via sociala medier och influensers når de våra barn och unga som har svårt att värja sig. Fler unga testar och riskerar att bli fast i beroende. Vilka är dessa produkter? Hur farliga är de? Vilka metoder finns för tobaks- och nikotinförebyggande arbete inom skolan? Hur kan du som vuxen ge stöd?

Föreläsare

Profilbild för Gabriella Sjöström Green

Gabriella Sjöström Green Föreläsare

Gabriella Sjöström Green är beteendevetare och hälsoutvecklare med ansvar för alkoholförebyggande arbete i Region Västerbotten, med lång erfarenhet av behandling för alkohol-, narkotika- och spelberoende.

Profilbild för Karin Sunnegårdh Grönberg

Karin Sunnegårdh Grönberg Föreläsare

Karin Sunnegårdh Grönberg är övertandläkare och tandvårdsstrateg i Folktandvården, Region Västerbotten. Arbetar med patientbehandling och med utvecklingsstrategiska frågor, bland annat Tobaksfri duo, för att främja god tandhälsa.

Profilbild för Ywonne Wiklund

Ywonne Wiklund Föreläsare

Ywonne Wiklund är socionom och hälsoutvecklare med ansvar för tobaksförebyggande arbete i Region Västerbotten. Arbetat hela sitt yrkesverksamma liv med barn och unga och ansvarat för utvecklingen av Tobaksfri duo. Ordförande i yrkesföreningen: Psykologer, socionomer och folkhälsovetare mot tobak (PmT).