Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Lab-Day: Samarbetet, mellan tandtekniker och tandläkare. Från preparation till fältspat

Lab-Day: Samarbetet, mellan tandtekniker och tandläkare. Från preparation till fältspat Har passerat

Fredag 19 november 2021 11:00 - 12:00 Sal: A5

Föreläsare: Anette Tunhall, Mandana Hadjikani
Moderatorer: Johan Sjöholm, Olle Sahlin

Tandtekniker Anette Tunhall och tandläkare Mandana Hadjikhani ger en guidad tur på vägen fram till ett lyckat resultat med fältspatfasader och kronor. Ett långt samarbete som gett många lyckade leenden och några sura lärdomar. Vi delger er vad som krävs av både tandläkare och tandtekniker.

Språk

Svenska

Målgrupp

Tandläkare, Tandsköterska, Tandhygienist, Tandtekniker, Studerande, Hela teamet

Odontologiska poäng

1

Föreläsare

Profilbild för Anette Tunhall

Anette Tunhall Föreläsare

Anette Tunhall är tandtekniker i Göteborg där hon äger/driver Svea Dentallab tillsammans med två kollegor sedan 12 år.
Hon är 48 år och från det att hon började hos Claes Myrin för 27 år sedan, har porslinspenseln varit hennes främsta redskap. Anette har under åren specialiserat sig på tunna skiktade fasader, men all typ av tandteknik framställs på Lab.

Profilbild för Mandana Hadjikani

Mandana Hadjikani Föreläsare

Mandana arbetar som specialist i Oralprotetik sedan 2006 med intresse för minimal invasiv tandvård/protetik.
Initialt inskolad hos Sverker Toreskog för keramiska fasader och senare genom kurser och arbete på specialistklinik i samarbete med Pedodonti och Oral medicin, har hon bland annat arbetat med patienter med grava mineraliseringsstörningar och slitage. Är idag verksam på Brånemarkkliniken i Göteborg.

Profilbild för Johan Sjöholm

Johan Sjöholm Moderator

Johan tog examen som tandtekniker 1989 från Grantorps Vårdgymnasium i Huddinge. Han har varit i dentalbranschen sedan 1983. 1995 startade Johan och hans fru Åsa Sjöholm sitt eget laboratorium, Sjöholm & Möller Tandteknik. Han uppskattar blandningen av design, teknologi och industri i sitt dagliga arbete. Laboratoriet arbetar i nära samarbete med sina kunder och patienter. Han har ett stort intresse av att öka och förbättra kommunikationen mellan de olika disciplinerna som är inblandade i omhändertagandet av patienten. Det är en absolut nödvändighet för goda behandlingsresultat.

Profilbild för Olle Sahlin

Olle Sahlin Moderator

Olle Sahlin är Ordförande i Sveriges Tandteknikerförbund.
Utbildad tandtekniker på statens tandteknikerskola 1984 och drev Olle Sahlin Tandtekniska i 27 år med start 1988. Olle brinner för det kollegiala samspelet och har ett stort kontaktnät i branschen.
Förbundet representerar medlemmarna inför myndigheter och organisationer, främjar utbildning och forskning och arbetar för att marknadsföra laboratorierna och yrket.
Medlemsföretagen samt anställda medlemmar får hjälp med bevakning av marknaden, bevakning av upphandlingar, kvalitetssäkring samt branschspecifika försäkringslösningar.