Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Lab-Day: Keramer – möjligheter och utmaningar

Lab-Day: Keramer – möjligheter och utmaningar Har passerat

Fredag 19 november 2021 09:30 - 10:30 Sal: A5

Föreläsare: Evaggelia Papia
Moderatorer: Johan Sjöholm, Olle Sahlin

Föreläsningen kommer att ge en övergripande bild av de vanligaste keramerna inom odontologin och de nya generationerna av Zirconia. Vilka är deras respektive materialegenskaper? Hur ska vi hantera olika keramer på det tandtekniska laboratoriet och på kliniken för 100% succés?

Språk

Svenska

Målgrupp

Tandläkare, Tandsköterska, Tandhygienist, Tandtekniker, Studerande, Hela teamet

Odontologiska poäng

1

Föreläsare

Profilbild för Evaggelia Papia

Evaggelia Papia Föreläsare

Tandtekniker och docent i odontologisk materialvetenskap. Arbetar som lektor på Malmö universitet, Odontologiska fakulteten, sektion 2, Tandteknikerutbildningen.

Profilbild för Johan Sjöholm

Johan Sjöholm Moderator

Johan tog examen som tandtekniker 1989 från Grantorps Vårdgymnasium i Huddinge. Han har varit i dentalbranschen sedan 1983. 1995 startade Johan och hans fru Åsa Sjöholm sitt eget laboratorium, Sjöholm & Möller Tandteknik. Han uppskattar blandningen av design, teknologi och industri i sitt dagliga arbete. Laboratoriet arbetar i nära samarbete med sina kunder och patienter. Han har ett stort intresse av att öka och förbättra kommunikationen mellan de olika disciplinerna som är inblandade i omhändertagandet av patienten. Det är en absolut nödvändighet för goda behandlingsresultat.

Profilbild för Olle Sahlin

Olle Sahlin Moderator

Olle Sahlin är Ordförande i Sveriges Tandteknikerförbund.
Utbildad tandtekniker på statens tandteknikerskola 1984 och drev Olle Sahlin Tandtekniska i 27 år med start 1988. Olle brinner för det kollegiala samspelet och har ett stort kontaktnät i branschen.
Förbundet representerar medlemmarna inför myndigheter och organisationer, främjar utbildning och forskning och arbetar för att marknadsföra laboratorierna och yrket.
Medlemsföretagen samt anställda medlemmar får hjälp med bevakning av marknaden, bevakning av upphandlingar, kvalitetssäkring samt branschspecifika försäkringslösningar.