Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Lab-Day: Det digitala samspelet – att utvecklas eller avvecklas!

Lab-Day: Det digitala samspelet – att utvecklas eller avvecklas! Har passerat

Fredag 19 november 2021 14:00 - 15:30 Sal: A5

Föreläsare: Przemek Seweryniak
Moderator: Johan Sjöholm

Att arbeta med digital teknik betyder inte att vi förlorar våra konstnärliga färdigheter, vi behöver bara ”lära om” vad vi vet och lära oss hur vi behärskar ny teknik och teknologi. Föreläsningen ger dig en inblick i hur du kombinera konstnärligt hantverk med digitala verktyg på det mest effektiva sättet.

Målgrupp

Tandläkare, Tandsköterska, Tandhygienist, Tandtekniker, Studerande, Hela teamet

Icke odontologiska poäng

1.5

Föreläsare

Profilbild för Przemek Seweryniak

Przemek Seweryniak Föreläsare

Przemek Seweryniak avslutade sin tandteknikerutbildning 1993 och har arbetat som tekniker i 30 år. 1998 grundade han Cosmodent AB i Malmö, som nu är ett av de prominenta tandlaboratorierna i Sverige. Idag accepteras endast digitala avtryck och arbetena är mestadels av estetisk karaktär.

Przemek är en av grundarna av Swedish Academy of Cosmetic Dentistry och håller föreläsningar och praktiska workshops internationellt och nationellt. Han är den enda ESCD-certifierade tandtekniker i Skandinavien och också den enda svenska tandteknikern som har fått tre guld- och två silvermedaljer i AACD:s tävling Smile Gallery Competition. 2017 blev han tilldelad the Sverker Toreskog Award, det svenska ”Oscarpriset” för tandvård.
Han började arbeta med CAD/CAM redan 2002 och han har arbetat med 3shape sedan 2006.
Przemek är medförfattare till flera studier om Zirconia där han arbetar nära i samarbete med Malmö universitet. Han är också gästföreläsare vid Göteborgs universitet.

Tillsammans med medförfattaren Kate Brantvik skapade han "Fabulous Smiles Book", som även har integrerade arbetsflöden och bibliotek i 3Shape Dentalsystem och 3Shape Smiledesign.

Kvalifikationer: CDT DTG

Profilbild för Johan Sjöholm

Johan Sjöholm Moderator

Johan tog examen som tandtekniker 1989 från Grantorps Vårdgymnasium i Huddinge. Han har varit i dentalbranschen sedan 1983. 1995 startade Johan och hans fru Åsa Sjöholm sitt eget laboratorium, Sjöholm & Möller Tandteknik. Han uppskattar blandningen av design, teknologi och industri i sitt dagliga arbete. Laboratoriet arbetar i nära samarbete med sina kunder och patienter. Han har ett stort intresse av att öka och förbättra kommunikationen mellan de olika disciplinerna som är inblandade i omhändertagandet av patienten. Det är en absolut nödvändighet för goda behandlingsresultat.