Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Oralmedicinska fallpresentationer

Oralmedicinska fallpresentationer Har passerat

Onsdag 17 november 2021 09:00 - 10:30 Sal: A6

Föreläsare: Behnosh Öhrnell Malekzadeh, Christina Runow Stark, Jonas Sundberg
Moderatorer: Anna Ljunggren, Jenny Öhman

Tema för årets symposium är “Orala manifestationer av ovanliga infektionssjukdomar”. Symposiet kommer att belysa manifestationer av olika infektionssjukdomar i munhålan och diskussion kommer att föras mellan kliniker och oralpatolog. Patientfallen presenteras med kliniska och histopatologiska bilder. Ett gott samarbete mellan kliniker och oralpatolog är en förutsättning för att ställa rätt diagnos på sjukliga förändringar i munhålan. Infektionssjukdomar kan manifestera sig på olika sätt i munhålan och dessa kan ibland vara svårbedömda kliniskt. Dessa utredningar kräver ofta dialog mellan kliniker och oralpatolog eller andra aktörer för att komma till en slutgiltig diagnos.

Programblock

Diagnostik

Språk

Svenska

Målgrupp

Tandläkare
Tandsköterska
Tandhygienist
Studerande

Odontologiska poäng

1.5

Föreläsare

Profilbild för Behnosh Öhrnell Malekzadeh

Behnosh Öhrnell Malekzadeh Föreläsare

Behnosh Öhrnell Malekzadeh, Övertandläkare inom käkkirurgi, Odontologie doktor, Specialistkliniken för käkkirurgi Mölndal, FTV VGR

Profilbild för Christina Runow Stark

Christina Runow Stark Föreläsare

Avdelningschef, specialist i Orofacial medicin
Specialisttandvården
Käkkirurgi/Orofacial medicin Region Blekinge

Profilbild för Jonas Sundberg

Jonas Sundberg Föreläsare

Jobbar som tandläkare på Specialkliniken för Sjukhustandvård och Oral medicin, Odontologen, Specialisttandvården, Västra Götalandsregionen.
Odont. doktor och disputerad på avdelningen för Oral medicin och patologi med inriktning på leukoplakier, oral cancer, och HPV.

Profilbild för Anna Ljunggren

Anna Ljunggren Moderator

Är verksam som oralpatolog och lärare på odontologiska fakulteten vid Malmö universitet. Driver där även ett forskningsprojekt avseende beslutsfattande och hantering av patienter med periapikala radiolucenser vid rotfyllda tänder.

Profilbild för Jenny Öhman

Jenny Öhman Moderator

Anställd som Övertandläkare i Oral Patologi, Sahlgrenska Universitetssjukhus och Avd. för Oral medicin och patologi, Göteborgs Universitet. Odont. doktor och disputerad på avdelningen för Oral medicin och patologi med inriktning på immunologi, oral cancer och potentiellt maligna sjukdomar. Har tidigare arbetat som tandläkare på Specialkliniken för Sjukhustandvård och Oral medicin, Odontologen, Specialisttandvården, Västra Götalandsregionen.