Huvudbild för Formex Talks
Profilbild för Dag 3 tema Retail

Dag 3 tema Retail Har passerat

Torsdag 26 augusti 2021 08:45 - 11:00 Digitalt

Talare: Emma Hernell, Frida Ramstedt, Johan Davidsson, Louise Byg Kongsholm, Magnus Ohlsson
Moderator: sonja ebert

Dag 3 har fokus på framtidens Retail och här pratar Frida Ramstedt om framtidens butiker, nöjdare kunder och att ta betalt för din kunskap. Trendforskaren Louise Byg Kongsholm, från Pej-gruppen, talar om hur konsumentlandskapet påverkas av Corona både på kort och lång sikt.
Hur går det för branschen? Hur kommer framtidens butik att se ut? Storytelling, tips och kunskap. Vi har med gäster som bland annat Svensk Handel och HUI.

Föreläsare

Profilbild för Emma Hernell

Emma Hernell Talare

Vice VD
HUI Research AB

Omstart för detaljhandeln – vad kan vi förvänta oss nu?
Omställningen av detaljhandeln har gått i en rasande fart under pandemin. Men på vilka sätt har konsumenteras preferenser förändrats och vad kan vi förvänta oss nu? Emma Hernell är vice VD på HUI Research lyssna till hennes tankar om framtidens handel i ett samtal med Sonja Björk Ebert.

Profilbild för Frida Ramstedt

Frida Ramstedt Talare

Trendenser

Med inredningskunskap som konkurrensmedel

Pandemin har påverkat vår relation till hemmet och fått fler att förstå behovet av ett hem som både fungera och är fint. Men hur gör man? Dagens inredningskund har inte alltid den kunskap som krävs. Framtidens butik säljer inte bara saker utan kommer att kunna ta betalt för sin kompetens. Precis som frisören både säljer tjänster och hårdvårdsprodukter. Frida Ramstedt driver en av Nordens ledande bloggar om inredning och design och är författare till bästsäljaren Handbok i inredning och styling som översatts till 27 språk och sålt i 200 000 exemplar. I det här föredraget/seminariet diskuterar vi vad hon tror att kunderna kommer förvänta sig av framtidens butiker och du kan få nöjdare kunder genom att involvera alla sinnen - och inte minst, ta betalt för din kunskap!

Profilbild för Johan Davidsson

Johan Davidsson Talare

Chefsekonom
Svensk Handel

Möbel- och heminredningsbranschens utveckling – hur har pandemin påverkat och vad händer framöver?

Profilbild för Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm Talare

CEO
pej gruppen

Post-pandemic phase

The radical transformation created by the health crisis has pushed consumer behavior, work life, home life to the extreme. In the post-pandemic phase, the goal is to create a new and sustainable balance where new learnings are combined with what is already tested and true.
Get a glimpse into the short- and long-term future in this trend talk provided by Louise Byg Kongsholm, trend forecaster and owner of pej gruppen, scandinavian trend institute.

Profilbild för Magnus Ohlsson

Magnus Ohlsson Talare

Editor
Retailomania

Framtidens butik, physical first perspektivet och att hålla sig relevant

Profilbild för sonja ebert

sonja ebert Moderator

Moderator

Formex – där vi möts, inspireras och skapar affärer

Intressanta trender, informativa aha-upplevelser och oändlig inspiration.
För mig står Formex för allt detta och i många år har jag följt alla olika teman och mässor på nära håll; i roller som besökare och chefredaktör såväl som contentstrateg och journalist. I år ska jag få nöjet att intervjua flera av Sveriges ledande experter och kännare inom hållbarhet, trender, retail och omvärldsbevakning. Jag ser fram emot att höra och lära mig mer om insidan – och uppsidan på alla begrepp som vi är omgivna av i vår vardag.