Huvudbild för Formex Talks
Profilbild för Dag 1 tema Hållbarhet

Dag 1 tema Hållbarhet Har passerat

Tisdag 24 augusti 2021 11:30 - 12:30 Digitalt

Talare: Ann-Charlotte Mellquist, Isabelle McAllister, Stefan Nilsson
Moderatorer: Maria Soxbo, sonja ebert
Paneldeltagare: Gustav Martner, Yrsa Lindberg

Maria Soxbo, journalisten och medgrundaren till Klimatklubben, kommer programleda dag 1 med temat Hållbarhet. Några av gästerna kommer vara Isabelle McAllister och hållbarhetsexperter från Greenpeace. Hur tar hållbarhet plats i vår bransch? Här bjuds på goda exempel och råd och samtal om cirkularitet och Greenwashing.

Föreläsare

Profilbild för Ann-Charlotte Mellquist

Ann-Charlotte Mellquist Talare

Forskare
RISE Research Institutes of Sweden

Cirkulära affärsmodeller – omställning för lönsamhet

Vad är cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller? Varför är det viktigt och vad kan jag göra för att ställa om?
Ett föredrag om hur globala klimat- och resursutmaningar påverkar ditt företags affär, och vad som är viktigt att ha koll på när du ska fortsätta att tjäna pengar i en alltmer cirkulär värld.

Profilbild för Isabelle McAllister

Isabelle McAllister Talare

Omställningsaktivist

Skavanker och framtiden i våra händer

Hållbarhet handlar om att möta behoven för vår nuvarande generation samtidigt som vi försäkrar oss om att vi tillgodoser behoven hos de kommande generationerna. Hur vi arbetar, designar och skapar produkter behöver utgå från den premissen. I den här föreläsningen tar Isabelle avstamp i sin bok Skavank – laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta och tittar närmare på våra konsumtionsvanor, historien bakom dem och orsaken till att vi blev ett massproducerande samhälle. Hon tittar också närmre på affärsmodeller och företag som tänker annorlunda. Som skalar ner istället för upp – eller tänker helt nytt. Hur kan företag tjäna pengar på att behålla kunderna genom att ta sitt producentansvar genom hela produktens livscykel?

Profilbild för Stefan Nilsson

Stefan Nilsson Talare

Trendexpert
Trendstefan

Knock on wood - Proudly local

Knock on Wood är ett designkoncept där ett rum helt och hållet är gjort på lokala material och av lokala förmågor. Detta ger en unik bild av samtiden i Designsverige med utvalda produkter och aktörer som är relevanta. Konceptet Knock on Wood är framtaget av Trendstefan. I projektet ingår också organisationen Svenskt Trä som arbetar för kunskapsspridning och inspiration om svenskt trä.

Här får vi hänga med på en rundvandring.

Profilbild för Maria Soxbo

Maria Soxbo Moderator

Journalist, författare och föredragshållare
Franka AB

Något hyrt, något lånat, något bytt, något delat – så agerar framtidens konsumenter

Överkonsumtion och massproduktion är två begrepp som är svåra att kombinera med ett liv inom planetens gränser. Men vi behöver fortfarande kläder, möbler och prylar även efter omställningen

Så hur kommer framtidens konsumenter att tillgodose sina behov? Och sina begär? I den här tankeväckande föreläsningen visar Maria många exempel på hur företag kan göra sina kunder nöjda genom att tänka utanför gamla konsumtionsmönster.

Profilbild för sonja ebert

sonja ebert Moderator

Moderator

Formex – där vi möts, inspireras och skapar affärer

Intressanta trender, informativa aha-upplevelser och oändlig inspiration.
För mig står Formex för allt detta och i många år har jag följt alla olika teman och mässor på nära håll; i roller som besökare och chefredaktör såväl som contentstrateg och journalist. I år ska jag få nöjet att intervjua flera av Sveriges ledande experter och kännare inom hållbarhet, trender, retail och omvärldsbevakning. Jag ser fram emot att höra och lära mig mer om insidan – och uppsidan på alla begrepp som vi är omgivna av i vår vardag.

Profilbild för Gustav Martner

Gustav Martner Paneldeltagare

Kreativt ansvarig
Greenpeace Norden

Greenwashing, greenhushing & konsten att prata hållbarhet

Ett bra hållbarhetsarbete är en hygienfaktor för alla företag år 2021. Och PR-värdet i att prata om hållbarhet stiger i takt med att konsumenterna blir allt mer pålästa.

Profilbild för Yrsa Lindberg

Yrsa Lindberg Paneldeltagare

Humanekolog
Futerra

Greenwashing, greenhushing & konsten att prata hållbarhet

Ett bra hållbarhetsarbete är en hygienfaktor för alla företag år 2021. Och PR-värdet i att prata om hållbarhet stiger i takt med att konsumenterna blir allt mer pålästa.