Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Forskning i fokus: Klinisk forskning, kunskapsluckor och kunskapsbildning – Är vi på väg att rita om kartan i tandvården?

Forskning i fokus: Klinisk forskning, kunskapsluckor och kunskapsbildning – Är vi på väg att rita om kartan i tandvården? Har passerat

Onsdag 17 november 2021 13:15 - 15:15 Sal: A7

Föreläsare: Aron Naimi-Akbar, Gunnel Håkansson, Helena Domeij, Kerstin Gyllensvärd, Philip Arneryd, Sofia Orrskog
Moderator: Björn Klinge

Syftet med symposiet är att på ett lättförståeligt sätt kunna tillämpa dagens odontologiska landvinningar, kartläggningar, statistik och aktuell forskning direkt i kliniken. 

Kom och låt dig inspireras och diskutera kunskapsbildningen om och hur vi ytterligare kan minska kunskapsluckorna. Hur kan du som kliniker bli ännu bättre på att formulera frågorna, se och kommunicera viktiga iakttagelser och på vilket sätt kan resultaten kommuniceras tillbaka till tandvården i samlad form. Tillsammans skapar vi ett nytt viktigt kretslopp för kunskapen!

Medverkar gör Björn Klinge, Professor KI, MAU, Helena Domeij, Projektledare SBU, Sofia Orrskog, Utredare Socialstyrelsen, Aron Naimi-Akbar, Docent odontologisk epidemiologi och HTA-O, MAU och Gunnel Håkansson, Tandvårdsstrateg Växjö och NPO Tandvård. Dessutom ställer tandläkarna Philip Arneryd och Kerstin Gyllensvärd frågor till panelen.

Målgrupp

Hela teamet

Icke odontologiska poäng

2

Föreläsare

Profilbild för Aron Naimi-Akbar

Aron Naimi-Akbar Föreläsare

Tandläkarexamen från Karolinska Institutet 2007, doktor i medicinsk vetenskap vid Karolinska institutet 2013. Specialistexamen i käkkirurgi vid Karolinska Universitetssjukhuset 2019. Docent i odontologisk epidemiologi vid Malmö Universitet sedan 2018, sedan 2019 även föreståndare för HTA-O och övertandläkare vid Malmö Universitet.

Profilbild för Gunnel Håkansson

Gunnel Håkansson Föreläsare

Tandläkarexamen 1981 på Odontologiska fakulteten Malmö Universitet. Har arbetet 10 år i allmäntandvården och 17 år på sjukhustandvården Växjö Centrallasarett. Sedan 2008 en delad tjänst som tandvårdssstrateg i Region Kronoberg och Region Halland. Ordförande i NPO-tandvård och i RPO- tandvård Södra sjukvårdsregionen sedan straten 2018 och även ordförande i Tandvårdsnätverket på SKR.

Profilbild för Helena Domeij

Helena Domeij Föreläsare

Projektledare och Odontologiskt sakkunnig på SBU. Leg. Tandläkare och medicine doktor.

Profilbild för Kerstin Gyllensvärd

Kerstin Gyllensvärd Föreläsare

Tandläkarexamen från Malmö Universitet 2014. Kliniskt verksam på Folktandvården Alvesta sedan 2016 och klinikchef på samma klinik sedan 2020. Förtroendetandläkare på Växjö kommun.

Profilbild för Philip Arneryd

Philip Arneryd Föreläsare

Tandläkarexamen från Malmö Universitet 2015. ST-tandläkare i parodontologi, nationell tjänst med klinisk del på Smile Tandvård i Malmö och teoretisk del på Malmö Universitet. Brinner för utbildning och lärande.

Profilbild för Sofia Orrskog

Sofia Orrskog Föreläsare

Sofia arbetar som utredare på Socialstyrelsen och är projektledare för de nya nationella riktlinjerna för tandvård. Har en medicine magisterexamen med biomedicin som huvudämne, och har disputerat inom området infektionsbiologi.

Profilbild för Björn Klinge

Björn Klinge Moderator

Björn Klinge, senior professor i parodontologi och vetenskapsredaktör på Tandläkartidningen