Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Hjälp, hur ska Robin med demenssjukdom kunna bibehålla sin munhälsa?

Hjälp, hur ska Robin med demenssjukdom kunna bibehålla sin munhälsa? Har passerat

Onsdag 17 november 2021 10:30 - 12:00 Sal: K2

Föreläsare: Christina Holmström, Frida Nobel, Gunnel Håkansson, Peter Lundholm
Moderator: Ulf Söderström

Symposiets röda tråd är god munhälsa och jämlik tandvård för personer med demenssjukdom. Med utgångspunkt i den nationella strategin för omsorg om personer med demenssjukdom, standardiserade insatsförlopp samt sammanhållna och personcentrerade vårdförlopp, beskrivs hur regioner och myndigheter bidrar till en jämlik vård och ökad samverkan mellan hälso-, sjuk- och tandvård genom kunskapsstyrning.

Programblock

Organisation och samhälle

Målgrupp

Tandläkare
Tandsköterska
Tandhygienist
Studerande

Odontologiska poäng

1.5

Föreläsare

Profilbild för Christina Holmström

Christina Holmström Föreläsare

Profilbild för Frida Nobel

Frida Nobel Föreläsare

Frida Nobel, medicinskt sakkunnig, överläkare i geriatrik
Ansvarar för samordningen av arbetet med Sveriges nationella demensstrategi. Har erfarenhet från geriatrisk verksamhet med huvudfokus på palliativ vård och vård för personer i särskilt boende.

Profilbild för Gunnel Håkansson

Gunnel Håkansson Föreläsare

Tandläkarexamen 1981 på Odontologiska fakulteten Malmö Universitet. Har arbetet 10 år i allmäntandvården och 17 år på sjukhustandvården Växjö Centrallasarett. Sedan 2008 en delad tjänst som tandvårdssstrateg i Region Kronoberg och Region Halland. Ordförande i NPO-tandvård och i RPO- tandvård Södra sjukvårdsregionen sedan straten 2018 och även ordförande i Tandvårdsnätverket på SKR.

Profilbild för Peter Lundholm

Peter Lundholm Föreläsare

Peter Lundholm arbetar på Socialstyrelsen som odontologiskt sakkunnig. Peter har bland annat ingått som sakkunnig i projekt och uppdrag på myndigheten som rör demens och munvårdsutbildning. Peter har tidigare mångårig erfarenhet av styrning och ledning av tandvårdsverksamhet för personer med särskilda behov och annan specialisttandvård.

Profilbild för Ulf Söderström

Ulf Söderström Moderator

Tandläkarexamen 1981, arbetat fram till 2020 som tandläkare, verksamhetschef, tandvårdstrateg och cheftandläkare inom Folktandvården Region Västerbotten. Numera pensionär med specifika uppdrag. Representerar Norra sjukvårdsregionen i Nationellt programområde Tandvård och har sedan 2014 varit styrelsemedlem i Svensk samhällsodontologisk förening, SSOF.