Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Vi har röntgensvaret! Vad är frågan?

Vi har röntgensvaret! Vad är frågan? Har passerat

Onsdag 17 november 2021 09:00 - 10:30 Sal: K11

Moderator: Karin Ekströmer
Paneldeltagare: Fredrik Bryndahl, Linnea Dahlström, Vianne Hansson

Presentationen utgår från fallunderlag. Innehållet tar upp valet vi ställs inför vid valet av röntgenologisk undersökning, resonemanget vid berättigande bedömning samt ställningstagandet till remittering. Vad innebär valen för diagnostiken och för den stråldosen som patienten belastas med? Vilka dilemman vi väger in inför det valet och vilka etiska aspekter behöver vi ta hänsyn till. 

Programblock

Diagnostik

Målgrupp

Tandläkare
Tandsköterska
Tandhygienist
Studerande

Odontologiska poäng

1.5

Föreläsare

Profilbild för Karin Ekströmer

Karin Ekströmer Moderator

Övertandläkare på avdelning för odontologisk radiologi, Specialisttandvården Folktandvården Sörmland AB. Specialist inom odontologisk radiologi sedan 2003. Styrelseledamot i Svensk Förening för Odontologisk sedan 2015.

Profilbild för Fredrik Bryndahl

Fredrik Bryndahl Paneldeltagare

Odont. Dr, övertandläkare. Specialist i odontologisk radiologi. Ämnesansvarig vid Specialisttandvårdens röntgenavdelning region Västerbotten och innehavare av radiologisk ledningsfunktion för verksamhetsområde Tandvård, region Västerbotten.

Profilbild för Linnea Dahlström

Linnea Dahlström Paneldeltagare

Linnéa Dahlström är en odontologisk radiolog som jobbar i Falun. Har tidigare utbildat på Karolinska Institutet i nästan 10 år. Det Linnéa uppskattar mest med sitt jobb är att få känna sig som Dr House och att bocka av nya diagnoser på röntgen-bingobrickan.

Profilbild för Vianne Hansson

Vianne Hansson Paneldeltagare

Vianne Hansson, övertandläkare i Odontologisk radiologi. Verksam som specialist sedan 2011 och arbetar vid centralsjukhuset Kristianstad samt privat.