Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021
Profilbild för Femma till femma – Hur får vi tuggfunktionen att stämma?

Femma till femma – Hur får vi tuggfunktionen att stämma? Har passerat

Onsdag 17 november 2021 14:15 - 15:45 Sal: K2

Föreläsare: Jessica Persson, Linn Hedberg, Markus Höglund
Moderator: Linnea Ryman

Dagens seniorer har aldrig haft så många egna tänder kvar i munnen som nu. Det betyder dock inte alltid en bra tuggfunktion. Hur rehabiliterar vi seniorernas bett på bästa sätt och vilka aspekter behöver vi uppmärksamma? Hur skapar vi förutsättning för en god nutrition? Vi belyser detta genom olika professionsperspektiv.

Programblock

Metod och behandling

Målgrupp

Hela teamet

Odontologiska poäng

1.5

Föreläsare

Profilbild för Jessica Persson

Jessica Persson Föreläsare

Jessica Persson, tandhygienist och projektledare i ett samverkansprojekt som heter TAIK. Målgruppen är befolkningen 65+ och tillsammans med nyckelpersoner inom och utanför kommunal verksamhet verkar TAIK för att säkra munhälsan under hela åldrandet. Jag är anställd vid Folktandvården Västra Götaland och arbetar vid Centrum för äldretandvård. Jessica är doktorand i ämnet arbetsintegrerat lärande vid högskolan Väst.

Profilbild för Linn Hedberg

Linn Hedberg Föreläsare

Tandläkarexamen 2008, Karolinska Institutet. Övertandläkare, Specialist i oral protetik, Folktandvården Eastmaninstitutet Stockholm. Doktorand, Karolinska Institutet. Bedriver en randomiserad klinisk studie för att undersöka eventuella samband mellan tuggfunktion och kognition (minne).

Profilbild för Markus Höglund

Markus Höglund FöreläsareForskningsrapport

SIGNS OF DENTAL ANXIETY, THE DENTAL CLINICIANS’ PERSPECTIVE, A GROUNDED THEORY MODEL

Specialist i Orofacial Medicin. Verksam i Folktandvården Östergötland. Doktorand på KI. Ansluten till kunskapsnavet, Region Östergötlands satsning på äldre munhälsa.

Profilbild för Linnea Ryman

Linnea Ryman Moderator

Tandhygienist, Verksamhetschef Folktandvårdens Folkhälsoenhet och KunskapsCentrum för Äldres Munhälsa Region Örebro län.