Huvudbild för Branschdagarna 2021
Profilbild för Hbtq+arbete på bibliotek – med en taxonomi som stöd

Hbtq+arbete på bibliotek – med en taxonomi som stöd Har passerat

Måndag 17 maj 2021 13:30 - 14:30 Workshoprum 1

Workshop leaders: Christer Edeholt, Eleonor Pavlov, Hanna Olsson, Tove Liliequist

Vilka normer förmedlar vi på biblioteket? Hur gör vi för att alla ska känna sig välkomna och inkluderade? Vilken hbtq-kompetens finns i vår verksamhet?

I den här workshopen fokuserar vi på hur vi kan använda en taxonomi som stöd i förbättringsarbete när det gäller hbtq+ på biblioteket. En taxonomi är ett sätt att strukturera olika nivåer, av vad som är tänkt att uppnås i en verksamhet, och det kan vara en bra grund för diskussioner i en arbetsgrupp.

Workshopen inleds med en presentation av ”Guide för bibliotekens arbete med hbtq+”, en helt nyskriven guide från Svensk biblioteksförenings expertnätverk. Guiden presenteras av Hanna Olsson och Eleonor Pavlov.

Vi inleder i storgrupp och diskuterar därefter i smågrupper. Som utgångspunkt har vi den taxonomi som föreslagits av Svensk biblioteksförenings expertnätverk för bibliotekens arbete med hbtq+.

Workshopen leds av:
Christer Edeholt, biblioteksutvecklare, Regionbibliotek Västerbotten, och kontaktperson för Svensk biblioteksförenings expertnätverk för bibliotekens arbete med hbtq+
Tove Liliequist
, bibliotekarie, Umeå stadsbibliotek

Föreläsare

Profilbild för Christer Edeholt

Christer Edeholt Besökare

Profilbild för Eleonor Pavlov

Eleonor Pavlov Besökare

Profilbild för Hanna Olsson

Hanna Olsson Besökare

Tove Liliequist Besökare