Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala
Profilbild för Temamingel: Rätten till bostad

Temamingel: Rätten till bostad Har passerat

Onsdag 21 april 2021 11:40 - 12:10

Utställare: Mänskliga Rättighetsdagarna

Moderatorer: Johanna Rudmark Hagström, Julia Synnelius, Martin Hofverberg, Stefan Runfeldt

Rätten till bostad innebär mer än enbart ett tak över huvudet. Det är en grundläggande mänsklig rättighet, fastställd i såväl internationella konventioner som i svensk grundlag. Hur efterlevs rätten till bostad idag? Vilka utmaningar finns lokalt i Uppsala, i Sverige i stort och hur ser det ut i resten av världen? Vilka politiska, ekonomiska och praktiska lösningar behövs för att alla ska kunna utöva sin rätt till bostad? Vilka skyldigheter har den enskilda staten och det internationella samfundet? Vilka krav kan ställas på företagen? Och hur kan vi organisera oss på gräsrotsnivå för att påverka vår egen situation och andras? 


Under det här schemalagda mingel-tillfället kommer du kunna prata fritt med andra deltagare och inbjudna gäster från Hyresgästföreningen och Sveriges stadsmissioner om vårt förbestämda tema: Rätten till bostad.

Minglet kommer att hållas i mindre breakout-rum och startas igång av de sakkunniga personerna som också kommer att delta i diskussionerna. Kanske slumpas ni in i samma rum? Dessa mingel är till för både dig som redan är insatt i ämnet men även för dig som vill lära dig mer – det är inget krav på att prata utan det är också helt okej att sitta tyst och lyssna om du hellre vill det.


Inför minglet kan det vara bra om du testar att din mikrofon och kamera fungerar på plattformen. Du kan göra ett videomötestest längst ner på sidan Information. Tryck här för att komma till Information.

Arrangör(er)

Mänskliga Rättighetsdagarna

Form

Seminarium

Prioriterade målgrupper (max 3)

Intresserad allmänhet

Språk

Svenska

Digitalt format

Livesändning

Föreläsare

Johanna Rudmark Hagström Moderator

Uppsala Stadsmission

Socialchef, Uppsala Stadsmission

Julia Synnelius Moderator

Hyresgästföreningen

Utredare, Hyresgästföreningen

Martin Hofverberg Moderator

Hyresgästföreningen

Chefsekonom, Hyresgästföreningen

Stefan Runfeldt Moderator

Hyresgästföreningen

Utredare, Hyresgästföreningen