Huvudbild för Vitalis 2021

Pandemin fick oss att lyfta blicken - tankar kring ledarskap och samhällsförändring

Föreläsare: Ann Carlsson

Spår: Covid19

Presentationsfilm ej uppladdad

Coronapandemin förflyttade oss plötsligt framåt. Apoteken hamnade i fokus som viktiga samhällsbärare. Medan vi agerade i realtid på det digitala skiftet, höjde vi blicken. Vad hände med människor? Många blev oroliga att bli sjuka, andra fick slita i sin vardag med hemarbete, barn som pluggade hemma, oro för äldre anhöriga och känsla av frustration. I Danmark ser man ett viktuppgång på 8 kg bland skolbarn under pandemin. Hur möter vi folkhälsoproblemen i pandemins spår i Sverige? Hur kan apoteken bidra på ett mer påtagligt sätt för att avlasta primärvården? Vaccinationer på apotek bara växer, men vilka nya e-tjänster kommer att göra skillnad? Hör på Ann Carlssons vision om framtidens hållbara hälso- och sjukvårdssystem i Sverige.

Språk

Svenska

Ämne

Future Health and Social Care

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians

Nyckelord

Benefits/effects
Welfare development,

Föreläsare

Ann Carlsson Föreläsare

Ann Carlsson är vd på Apoteket sedan 2010. Detta år utsågs hon även till Årets Ruter Dam som delas ut av Stiftelsen Ruter Dam för att hon var den kvinna som befordrats till Sveriges mäktigaste chefspost under året.

Sedan 2011 finns hon med på listan över Näringslivets mäktigaste kvinnor som årligen utses av tidningen Veckans Affärer.