Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Vad hände under år 2020 – en omvärldsspaning.

Vad hände under år 2020 – en omvärldsspaning.

Föreläsare: Åke Nilsson

Spår: Framtidens omsorg och vård

Det sker mycket varje vecka under ett år och det är ett brus av information. I detta brus har utredare Åke Nilsson under 2020 spanat på vad som skrivits inom e-hälsa och närliggande ämnen och försökt plocka upp det viktigaste. I denna föreläsning tas trender och händelser upp i smått och stort. Dels det som har skett i Sverige men även en del internationellt. Bland annat trender och men även hot som drabbar hälso- och sjukvården genom digitaliseringen.

Språk

Svenska

Ämne

Annat, eHälsa

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Verksamhetsutveckling, Upphandlare/inköp/ekonomi/HR, Tekniker/IT/Utvecklare, Forskare (även studerande), Studerande, Omsorgspersonal, Vårdpersonal, Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Exempel från verkligheten (goda/dåliga), Välfärdsutveckling, Uppföljning/Nulägesbeskrivning, Information/myndighet

Föreläsare

Profilbild för Åke Nilsson

Åke Nilsson Föreläsare

Utredare
E-hälsomyndigheten

Utredare på E-hälsomyndigheten med lång erfarenhet av it i sjukvården och e-hälsa. Åke har erfarenhet av e-hälsa sedan 1987, många år inom industrin med utveckling och markandaföring av journalsystem och kommunikationslösningar. Har under flera år arbetat i det offentliga på SKR och Region Uppsala som utredare och projektledare. Har även varit delaktig i statliga utredningar.