Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Akutsjukvården - nu även digitala hjältar!

Akutsjukvården - nu även digitala hjältar!

Föreläsare: Anders Björk, Tommy Mattsson

Med digitala verktyg i handhållna enheter kan akutsjukvården i Norrbotten erhålla realtidsinformation om patienten i alla led - från ambulans till sköterska till läkare.  Applikationen ger en bättre och snabbare vård med bibehållen patientintegritet och säkerhet. Den är plattformsoberoende vilket gör att det fungerar lika bra på¥ iPad som Android- eller Windows enheter.

Det mobila arbetssättet är mer patientsäkert då¥ alla led får samma information om patienten i realtid.  Tommy Mattsson frän Region Norrbotten och Anders Björk från PhenixID berättar om hur Region Norrbotten har integrerat moderna digitala arbetsmetoder som med bibehållen integritet har transformerat akutsjukvården.

Språk

Svenska

Ämne

Digitala hjälpmedel

Föreläsningssyfte

Verktyg för implementering

Kunskapsnivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Verksamhetsutveckling, Upphandlare/inköp/ekonomi/HR, Tekniker/IT/Utvecklare, Omsorgspersonal, Vårdpersonal

Nyckelord

Exempel från verkligheten (goda/dåliga), Nytta/effekt, Innovativ/forskning, Appar, Informationssäkerhet

Föreläsare

Profilbild för Anders Björk

Anders Björk Föreläsare

VP Customer Success
PhenixID

Anders Björk arbetar som lösningsarkitekt inom identitets- och åtkomsthantering på PhenixID. Anders har under de senaste åren assisterat flera regioner och kommuner att bli mer följsamma mot PDL, via införande av stark autentisering på olika typer av plattformar, tex mobiler och surfplattor.

Tommy Mattsson Föreläsare

Teknisk ansvarig/länssamordnare
Region Norrbotten