Huvudbild för Vitalis 2021

Monitorering i hemmet - en digital fluga eller en del i framtidens kronikervård?

Föreläsare: Andreas Ringman Uggla

Spår: Egenmonitorering

  • Vården digitaliseras i hög takt och många vårdgivare försöker underlätta för kroniska patienter med hjälp av monitorering i hemmet. Patienter med kroniska åkommor står för 80% av sjukvårdens kostnader och med smart monitorering och kontakt i hemmet menar många att vi kan skapa en mer jämlik, patientfokuserad och effektiv vård. Men fungerar det i praktiken? 

  • Kan monitorering verkligen minska antalet onödiga besök till sjukhus? Innebär tekniken en avlastning och för vilka tillstånd finns det bra studier? Vad säger patienterna? Följ med på en spännande resa i ett av framtidens viktigaste områden och få en crash course i det du verkligen bör veta om patientmonitorering. 
Språk

Svenska

Ämne

Vård på distans

Föreläsningssyfte

Orientering

Kunskapsnivå

Fördjupning

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare

Nyckelord

Exempel från verkligheten (goda/dåliga)

Föreläsare

Andreas Ringman Uggla Föreläsare

Affärsutvecklingschef
Doktor24

Andreas Ringman Uggla är vVD för Doktor24 Group där han ansvarar för affärsutveckling. Han är utbildad läkare och disputerad inom utvecklingsbiologi med ett passionerat intresse för vårdens utveckling och innovation. Förutom i Sverige, har han bott och arbetat bla i Ryssland och USA. Andreas har tidigare arbetat som underläkare, managementkonsult och chef inom sjukvården. Han sitter också i flera advisory boards för europeiska healthtech-bolag.