
Monitorering i hemmet - en digital fluga eller en del i framtidens kronikervård?
Föreläsare: Andreas Ringman Uggla
Spår: Egenmonitorering
Vården digitaliseras i hög takt och många vårdgivare försöker underlätta för kroniska patienter med hjälp av monitorering i hemmet. Patienter med kroniska åkommor står för 80% av sjukvårdens kostnader och med smart monitorering och kontakt i hemmet menar många att vi kan skapa en mer jämlik, patientfokuserad och effektiv vård. Men fungerar det i praktiken?
Kan monitorering verkligen minska antalet onödiga besök till sjukhus? Innebär tekniken en avlastning och för vilka tillstånd finns det bra studier? Vad säger patienterna? Följ med på en spännande resa i ett av framtidens viktigaste områden och få en crash course i det du verkligen bör veta om patientmonitorering.
Språk
Svenska
Ämne
Vård på distans
Föreläsningssyfte
Orientering
Kunskapsnivå
Fördjupning
Målgrupp
Chef/Beslutsfattare
Nyckelord
Exempel från verkligheten (goda/dåliga)
Föreläsare
Andreas Ringman Uggla Föreläsare
Affärsutvecklingschef
Doktor24
Andreas Ringman Uggla är vVD för Doktor24 Group där han ansvarar för affärsutveckling. Han är utbildad läkare och disputerad inom utvecklingsbiologi med ett passionerat intresse för vårdens utveckling och innovation. Förutom i Sverige, har han bott och arbetat bla i Ryssland och USA. Andreas har tidigare arbetat som underläkare, managementkonsult och chef inom sjukvården. Han sitter också i flera advisory boards för europeiska healthtech-bolag.