Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Från konkurrent till partners - är vårdnätverket framtidens vårdmodell?

Från konkurrent till partners - är vårdnätverket framtidens vårdmodell?

Föreläsare: Daniel Kernell

Återtagen:


Första digitaliseringsvågen innebar i stor utsträckning en digitalisering av befintliga arbetssätt men ofta utan att tänka nytt - ineffektiva silostrukturer behölls. 

Digitaliseringens kanske främsta potential har ännu inte realiserats. När tidigare arbetssätt och fördelning av arbetsuppgifter i ett sjukvårdssystem kan tillåtas fungera på ett fundamentalt nytt sätt frigörs stora värden som kommer både patient och vårdgivare till gagn.

Smart digital teknik och nya kraftfulla digitala plattformar samverkar för att skapa ett digi-fysiskt nätverk kring patientens resa. I nätverket tillgängliggörs en rad olika yrkeskompetenser, oberoende av tid och plats, för bästa tillgängliga vård på den mest effektiva vårdnivån. Nätverket skapar också en ny fördelning av för vilka arbetsuppgifter som utförs av människor respektive av maskiner.

När tekniken på ett enkelt sätt i en digital kontext möjliggör nya sätt att samarbeta kring patientens hela resa uppstår också nya verksamhetsformer och möjligheter till nya partnerskap mellan aktörer som tidigare snarare betraktade varandra som konkurrenter.

Ett partnerskap kan syfta till att bygga integrerade digifysiska patientresor, genom att addera nya effektiva och tillgängliga digifysiska kanaler, som kompletterar och avlastar hälso- och vårdcentralers nuvarande verksamhet.


- Genom att patientresan knyts samman får patienten bättre översikt och kontroll över sin vårdresa. 

- Genom att nyttja nya former av vårdlevernas, digitala hubbar och minikliniker kan patienter både erbjudas bättre tillgänglighet samtidigt som kostnader hålls nere. 

- Specialistvård kan inkluderas för att säkerställa att patienten får rätt hjälp snabbt.


Kom och lyssna på hur denna typ av nätverksbyggen nu formas kring patienten inom primärvården tack vara kraftfulla digitala plattformar och genom nya spännande partnerskap.


Språk

Svenska

Ämne

Future Health and Social Care

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Intermediate

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Healthcare professionals
Patient/user organizations

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Patient centration

Föreläsare

Profilbild för Daniel Kernell

Daniel Kernell Utställare

Sverigechef Doktor24
Doktor24

Sverigechef Doktor24 Healthcare AB