Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Funmed - Digitaliserad funktonsmedicin: det nya paradigmet

Funmed - Digitaliserad funktonsmedicin: det nya paradigmet

Föreläsare: Martin Engberg, Peter Martin

Återtagen 20210513

Funktionsmedicin är en fakta- och datadriven gren av den traditionella skolmedicinen med den skillnad att funktionsmedicin söker och åtgärdar orsakerna till sjukdomar och symtom, i stället för att som övrig vård ha fokus på symtomlindring. Funktionsmedicinens stora patientfokus,  långa patientmöten och omfattande analysbehov leder till att den är svårt att skala upp i volym. Detta har Funmed löst genom en strukturerad process som nu vävs in i vår unika digitala plattform i teknikens framkant. 

Målsättningen är att under de kommande fem åren etablera FunMed som Europas ledande funktionsmedicinska vårdkedja genom världsledande funktionsmedicinska diagnosmetoder och behandlingsprogram.

Grunden för Funmeds expansion är vår existerande och beprövade behandlingsmetod, kompetensen hos vår specialutbildade läkarkår, samt teknisk kompetens för utvecklingen av vår unika plattform. Skräddarsydd för funktionsmedicinska vårdgivare och patienter, för funktionsmedicinsk screening, analys, diagnostisering, behandling och kommunikation.
 
Vi vill under detta seminarium dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper kring utvecklingen av en funktionsmedicinsk verksamhet med ambitioner att förändra Europeisk sjukvård. 



Språk

Svenska

Ämne

Future Health and Social Care

Föreläsningssyfte

Orientation

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Purchasers/acquisitions/eco nomy/HR
Technicians/IT/Developers
Researchers
Students
Care professionals
Healthcare professionals
Patient/user organizations

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Patient centration
Innovation/research
Apps

Föreläsare

Profilbild för Peter Martin

Peter Martin Besökare

VD, leg läk, med dr
Funmed

Dr Peter Martin är VD & grundare av Funmed KB. Har doktorerat i farmakologi och jobbat 15 år i Arvid Carlssons forskningsgrupp. Medgrundare till Carlsson Research AA, satt i ledningsgruppen i 8 år. Jobbat heltid med funktionsmedicin sedan 2014. Pionjär och ledargestalt inom funktionsmedicinsk utbildning och utveckling.