Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2020
Profilbild för Covid-19 – vad händer sen?

Covid-19 – vad händer sen?

Online

Föreläsare: Bodil Lund, Mikael Zimmerman, Peter Lundholm

Vad har tandvården lärt sig av Covid-19? Hur kan vi vara bättre förberedda nästa gång? Seminariet belyser kvalitetsarbete inom området samt beredskap inför allvarliga driftstörningar. Vi tittar även på tandvårdsteamets behov av kompetens i hygien och smittskydd för att kunna förebygga vårdrelaterade infektioner och förhindra antibiotikaresistens.

Föreläsare

Profilbild för Bodil Lund

Bodil Lund Föreläsare

Professor

Professor och specialist i käkkirurgi, med dr i klinisk bakteriologi. Arbetar som prefekt och professor på Universitetet i Bergen, Medicinska fakulteten och som käkkirurg på Haukelands Universitetssjukhus i Bergen, Norge. Lund är ordförande för nationella Tandvårds-Strama och for den Skandinviska föreningen för käkkirurger för Scandinavian Association of Oral and Maxillofacial Surgeons. Hon har aktivt arbetat med vårdhygienfrågor genom utbildningsinsatser, varit rådgivande samt bidragit i riktlinjesarbete. Lund har även verkat för att reducera antibiotikaanvändningen i odontologi nationellt och internationellt och bedriver forskning om antibiotikaanvändning, infektion och käkkirurgi.

Profilbild för Mikael Zimmerman

Mikael Zimmerman Föreläsare

Docent

Docent. Verksam inom eget företag med inriktning mot hygien och smittskydd samt kvalitetsutveckling. Huvudförfattare till läroboken Hygien och smittskydd inom tandvården (Tredje utgåvan år 2018).

Profilbild för Peter Lundholm

Peter Lundholm Föreläsare

Leg tandläkare, sakkunnig

Peter Lundholm arbetar som sakkunnig i tandvård och munhälsa vid Socialstyrelsen. Peter har tidigare mångårig erfarenhet inom det vårdhygieniska området med inriktning på vårdhygien i tandvården. För närvarande är han kontaktperson på Socialstyrelsen för tandvårdsfrågor med anledning av Covid-19.