Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2020
Profilbild för Hållbar endodonti – gör rätt från början

Hållbar endodonti – gör rätt från början

Online

Föreläsare: Amir Sayrafi, Niklas Tibbelin, Victoria Dawson

För att den rotbehandlade tanden ska hålla så länge som möjligt är det rimligt att göra rätt från början. Vilka tekniska faktorer gör att en rotfyllning lyckas? Var sitter de extra rotkanalerna i våra tänder och vilken betydelse har de? Vad är ett bra instrumenteringsdjup och hur uppnår man det? Och vad vet vi egentligen om den koronala restaurationens betydelse? Föreläsarna går igenom aktuellt kunskapsläge och ger deltagarna tips på hur de kliniskt kan förbättra möjligheterna för hållbar endodonti.

Föreläsare

Profilbild för Amir Sayrafi

Amir Sayrafi Föreläsare

Övertandläkare

Mitt namn är Amir Sayrafi. Jag är övertandläkare i Endodonti, verksam på Folktandvården Specialisttandvården, Kaniken i Uppsala sedan 2018.

Profilbild för Niklas Tibbelin

Niklas Tibbelin Föreläsare

Specialisttandläkare endodonti

Fast rotad i Lund efter att ha bott i staden i stort sett hela mitt 35 åriga liv. Arbetar även i Lund på Folktandvården Skånes specialistklinik. Examinerad som specialisttandläkare inom endodonti 2019 i Malmö.
Inom ämnesområdet är jag intresserad av att lokalisera nya tekniska hjälpmedel, att skaffa mig djupare kunskaper inom pedagogik och handledning samt att hjälpa till att fylla det behov av vidareutbildning som finns inom endodonti.

Profilbild för Victoria Dawson

Victoria Dawson Föreläsare

Specialisttandläkare

Specialist i endodonti, Odont Dr., Universitetsadjunkt vid Odontologiska fakulteten, Malmö universitet