Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2020
Profilbild för Att studera och sedan jobba i glesbygd

Att studera och sedan jobba i glesbygd

Online

Föreläsare: Per Bratt, Per Tronders
Moderator: Elias Naia Mansury

Varför ska du lämna storstaden och börja arbeta i glesbygd? Här får du svaren baserat på vårdpanorama, relation till patienter, befolkning och medarbetare.

Föreläsare

Profilbild för Per Bratt

Per Bratt Föreläsare

Leg Tandläkare

Per har en tandläkarexamen från Umeå universitet. Han började arbeta som klinisk lärare och forskarstuderande vid avdelningen för cariologi, Umeå universitet. Har även varit i Birmingham, USA och arbetat som lärare och forskarstuderande.

1999 disputerade Per inom cariologi. Därefter har han arbetat som distriktstandläkare och klinikchef på folktandvården i Storuman och på Folktandvården i Krokom, Jämtland. Därefter jobbade han som ambulerande distriktstandläkare på folktandvården Härjedalen.

2019 började han arbeta med traineeprogram för nyanställda nyutexaminerade tandläkare i Region Jämtland/Härjedalen.

Profilbild för Per Tronders

Per Tronders Föreläsare

Leg Tandläkare och verksamhetsansvarig

Tandläkarexamen från Karolinska Institutet 2010. Från start har Per varit verksam som tandläkare i Nälden, mellan Åre och Östersund. Han har varit anställd, haft eget kostnadsställe inom PTJ och från 2014 driver han kliniken Tandhälsan Nälden i eget aktiebolag.

2016, efter två års studier, tog Per en Master inom Oral Implantologi från Goethe Universitetet i Frankfurt. Tandhälsan Nälden arbetar med patientfokuserad vård, vilket för Tandhälsan Nälden bl.a. betyder att hålla hög servicegrad med den bästa kvaliteten. År 2019 vann Tandhälsan Nälden, Privattandläkarnas ärofyllda pris ”Årets tandläkarmottagning”.

Per arbetar som allmäntandläkare, men tar också emot remisser från en majoritet av tandläkarna i länet för framför allt implantatkirurgi men även andra kirurgiska ingrepp.

Profilbild för Elias Naia Mansury

Elias Naia Mansury Moderator

Ordförande Studerandeföreningen

Mitt namn är Elias Naia, jag är 23 år gammal och går mitt fjärde år på tandläkarprogrammet vid Karolinska Institutet. Som person kan man beskriva mig som väldigt självgående, ambitiös och målmedveten och att jag brinner för såväl verksamhetsutveckling som samhällsfrågor. Mitt intresse i dessa områden bottnar sig mycket i min uppväxt i Söderhamn, där jag fick möjligheten att växa upp i ett tryggt svenskt skolsystem samtidigt som den persiska kulturen har utgjort en stor del av mitt liv. Att uppleva båda sidorna av myntet har varit en fördel för mig eftersom det har hjälpt mig utveckla min problemlösningsförmåga samt förmågan att vara den drivande generatorn som kan leda andra framåt.

I dagsläget är jag ordförande för Sveriges Tandläkarförbunds Studerande Föreningen, där det huvudsakliga målet med vårt arbete är att underlätta övergången mellan studier och arbetsliv för våra medlemmar.