Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Kan ersättnings- och styrmodeller driva förändring? Eller är det annat som driver innovation?

Kan ersättnings- och styrmodeller driva förändring? Eller är det annat som driver innovation? Har passerat

Tisdag 25 augusti 2020 15:30 - 16:30 1. Live

Föreläsare: Daniel Forslund, Krister Björkegren
Moderator: Tobias Nilsson
Paneldeltagare: Agneta Karlsson, Martin Ingels, Towa Jexmark


Språk

Svenska

Ämne

Annat, eHälsa

Föreläsningssyfte

Orientering

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Verksamhetsutveckling, Vårdpersonal

Nyckelord

Exempel från verkligheten, Nytta/effekt, Styrning

Seminarietyp

Livesändning

Föreläsare

Profilbild för Daniel Forslund

Daniel Forslund Föreläsare

Bitr. Regionråd (L)
Region Stockholm

Bitr. Regionråd för Liberalerna i Region Stockholm
Ordförande Regionstyrelsens Innovations- och utvecklingsutskott
Ordförande SKR:s Beredning för digitalisering
Ledamot i styrgruppen för Vision eHälsa 2025

Profilbild för Krister Björkegren

Krister Björkegren Föreläsare

Regiondirektör
Region Östergötland

Erfarenhet att driva större utvecklingsarbete och gedigen ledarskapserfarenhet. Har arbetat bla arbetat som sjukhuschef och utvecklingsdirektör. Medlem i beredningsgruppen för eHälsa 2025 och beredningsgruppen Inera.

Profilbild för Tobias Nilsson

Tobias Nilsson Moderator

Bitr sjukhusdirektör
Sjukhusen i väster (Västra Götalandsregionen)

Tobias Nilsson arbetar som biträdande sjukhusdirektör för Sjukhusen i väster i Västra Götalandsregionen. Tidigare chefsstrateg i Västra Götalandsregionen med fokus på Omställningen av hälso- och sjukvården som ett enigt regionfullmäktige beslutat om. Hans drivkraft är att skapa värde för de vi är till för givet de tillgängliga resurserna. För att göra det behöver vi bl.a. bli bättre på att nyttja nya lösningar men även på att följa upp och sprida det som fungerar väl.

Tidigare har han jobbat som avdelningschef i Stockholms landsting, politiskt sakkunnig åt Göran Hägglund på Socialdepartementet och före det som tjänsteman på Finansdepartementet. Disputerad vid Stockholms universitet i med en avhandling i nationalekonomi om politisk ekonomi.

Profilbild för Agneta Karlsson

Agneta Karlsson Paneldeltagare

Generaldirektör
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV)

Jag är sedan i december generaldirektör på TLV. Jag har en bakgrund som statssekreterare på Socialdepartementet och Utbildningsdepartementet. Jag har också arbetat inom läkemedelsbranschen under fyra år. Jag drivs av att tillsammans med andra samarbeta för att nå kloka lösningar för både organisationer och samhälle. Genom att snabbt utvärdera nya läkemedel och medicintekniska produkter kan innovationer tas till vara, patienter få god behandling till rimliga kostnader. För det krävs nära samverkan med patienter, industri, myndigheter och regioner.

Profilbild för Martin Ingels

Martin Ingels Paneldeltagare

CEO
Aurora Innovation AB

Martins bakgrund präglas av arbete inom tidig affärsutveckling och innovation från flera branscher, bland andra hälso- och sjukvård, telecom, energi och riskkapital.

Innan Martin blev VD på Aurora Innovation var han på Karolinska Universitetssjukhusets Innovationsplats som ansvarig för näringslivssamverkan och innovationspartnerskap. Hans uppdrag var att öka värdet av den vård som ges till patienterna genom att skapa förutsättningar för samarbete med resursstarka företag, och därmed bidra till sjukhusets vårdutveckling.

Tidigare har Martin arbetat på Ericsson, som Program Director för Ericssons lansering av den första versionen av 3G systemet, samt tekniksäljansvarig på det japanska dotterbolaget.

Martin har tillsammans med några partners varit del av bildandet av Orange Sverige AB, som blev ett av de fyra bolag som tilldelades 3G licens i Sverige.

Martin är civilingenjör i teknisk fysik (Lund), och MBA i General Management (INSEAD, Frankrike).