Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Framtidens vårdinformationsmiljöer – vad kommer de att betyda för svensk hälso- och sjukvård?

Framtidens vårdinformationsmiljöer – vad kommer de att betyda för svensk hälso- och sjukvård? Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 14:20 - 15:00 2. Live

Föreläsare: Anna-Karin Niemann, Linn Kennedy, Ragnar Lindblad
Moderator: Patrik Sundström
Paneldeltagare: Ann-Charlotte Järnström, Carolina Wallenius, Tomas Block

Språk

Svenska

Ämne

Annat, eHälsa

Föreläsningssyfte

Orientering

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Verksamhetsutveckling, Upphandlare/inköp/ekonomi/HR, Tekniker/IT/Utvecklare, Forskare (även studerande), Studerande, Omsorgspersonal, Vårdpersonal, Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Exempel från verkligheten, samverkan över organisationsgränser, Kommun, Uppföljning/Nulägesbeskrivning, Dokumentation

Seminarietyp

Livesändning

Föreläsare

Profilbild för Anna-Karin Niemann

Anna-Karin Niemann Föreläsare

Kommunikationsansvarig inom Sussa samverkan

Anna-Karin är kommunikationsstrateg inom hälso- och sjukvården i Region Gävleborg och är sedan två år tillbaka kommunikationsansvarig inom Sussa samverkan. Anna-Karin har en bakgrund som journalist inom tv, har varit presschef i Gävle kommun och Landstinget Gävleborg och har arbetat ca åtta år med kommunikation inom hälso- och sjukvården.

Profilbild för Linn Kennedy

Linn Kennedy Föreläsare

Programchef SDV
Skånes Digitala vårdsystem. Region Skåne

Programchef för Skånes Digitala Vårdsystem SDV. Specialistläkare internmedicin.

Profilbild för Ragnar Lindblad

Ragnar Lindblad Föreläsare

Programägare FVM
VGR

Ragnar har arbetat femton år som läkare i Göteborg, sju år som IT-chef på Danderyds sjukhus och tio år som konsult och VD i B3IT Healthcare. Nördigt IT-intresserad hela tiden, besvärlig kravställare som röd tråd och ödmjuk entreprenör. Nu har han rollen som programägare till Framtidens vårdinformationsmiljö i VGR som skrivit kontrakt med Cerner om implementering av deras Millenniumsvit. Jobbet ligger hela tiden framför oss...

Profilbild för Patrik Sundström

Patrik Sundström Moderator

Programansvarig för e-hälsa
Sveriges Kommuner och Regioner

Patrik Sundström är programansvarig för e-hälsa på SKR och har där det övergripande ansvaret för arbetet med digitalisering i hälso- och sjukvården och socialtjänsten.

Profilbild för Ann-Charlotte Järnström

Ann-Charlotte Järnström Paneldeltagare

VD
VästKom

VD för VästKom sedan ett år tillbaka. VästKom är Västra Götalands kommuners regionala samorganisation och driver arbetet med Framtidens Vårdinformationsmiljö för kommunerna tillsammans med VGR.
Har ett förflutet som kommundirektör i två kommuner och brinner för att bidra till att nyttja gemensamma resurser på bästa sätt. Den röda tråden för mig är ett stort samhällsengagemang och betydelsen av ett gott ledarskap kombinerat med samverkan så att ett plus ett blir tre!

Carolina Wallenius Paneldeltagare

Carolina Wallenius, VD för Cerner Sverige, har lång erfarenhet som ledare inom stora organisationer, såväl svenska som globala. Hon har tidigare drivit betydande utvecklings- och förbättringsstrategier inom hälso- och sjukvården. Hon har dessutom infört värdedrivna och patientcentrerade arbetssätt inom primärvården. Carolina förespråkar öppna ekosystem för snabbare implementation av innovation inom hälso- och sjukvården.

Profilbild för Tomas Block

Tomas Block PaneldeltagareUtställare

Vice VD och Chefläkare
Cambio Healthcare Systems AB

Jag är disputerad överläkare inom anestesi- och intensivvård och har tidigare arbetat som Chief Medical Informatics Officer på Capio S:t Göran. Sedan januari 2020 är jag vice VD och medicinskt ansvarig på Cambio.