Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Akut behov av utbildning i digital konsultationsteknik för vårdpersonal.

Akut behov av utbildning i digital konsultationsteknik för vårdpersonal. Har passerat

Tisdag 25 augusti 2020 13:30 - 13:50 Kompetensförsörjning

Föreläsare: Tobias Perdahl

I grundutbildningarna till vårdprofessioner på lärosätena lyser utbildning i digital konsultationsteknik med sin frånvaro, samtidigt som Glesbygdsmedicinskt centrum tar 80% av primärvårdskonsultationerna digifysiskt idag. Vården levereras bitvis om än i ökande grad på ett annat sätt än hur blivande vårdpersonal utbildas idag. Inte heller finns systematisk utbildning för läkare på AT, ST eller specialist nivå i hur man konsulterar patienter digitalt. EHälsoläkarna, intresseförening i SLF, kommer under denna föreläsning diskutera behovet av utbildning på grund och vidareutbildningsnivå och hur vi vill jobba för att främja en mer systematisk strategi och strimma av utbildning i dessa frågor för läkare.

Språk

Svenska

Ämne

Vård på distans

Föreläsningssyfte

Orientering

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Forskare (även studerande), Studerande, Omsorgspersonal, Vårdpersonal, Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Utbildning (utbildningsbevis), Styrning

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Profilbild för Tobias Perdahl

Tobias Perdahl Föreläsare

Dep CEO, Chief Medical Officer
Platform24

Tobias Perdahl är specialistläkare i internmedicin och ekonom som idag är medgrundare och Chief Medical Officer på Doktor24, samt producent av Vårdmaktpodden och styrelseledamot i EHälsoläkarna inom Sveriges Läkarförbund. Tidigare har Tobias varit medicinsk chef på Akutkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset och startat upp IT-bolag inom rekrytering.