Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Robotar, digitala assistenter och automatiering - Hur bygger verksamheten sina egna lösningar?

Robotar, digitala assistenter och automatiering - Hur bygger verksamheten sina egna lösningar? Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 13:00 - 13:30 Spetsteknik för hälsa, vård och omsorg

Föreläsare: Mathias Ekman

Allt fler sjukhus och vårdorganisationer runt om i världen tittar på möjligheterna för att effektivisera delar av vårdprocesser genom automatisering eller införandet av assisterande intelligens. Vad finns idag för möjligheter för verksamheterna att i större utsträckning själva att ta fram lösningarna – behovsbaserade och anpassade till användargrupp och sammanhang från start - snarare än att det blir ytterligare en "App" som används i ett silo. Skulle denna approach vara en del av lösningen i att adressera resursutmaningen – tid, kompetens, ekonomiska resurser – samtidigt som vårdköer kortas och tillgängligheten ökar för patienter i Sverige? Under denna presentation ges en inblick i framgångsrika projekt både inom och utanför Europa. Projekt där vårdpersonal ges tillgång till information och lösningar som ger nya möjligheter att skapa automatisering, införa AI och stärka samarbeten inom och utanför vården. Lösningarna visar tydligt hur de hypade begreppen som AI, RPA och Low-Code kan implementeras som effektiva stöd till vårdpersonal, med syfte om en stärkt hälso- och sjukvård som på ett effektivt sätt kan möta patienternas och invånarnas behov.




Språk

Svenska

Ämne

Välfärdsteknik

Föreläsningssyfte

Verktyg för implementering

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare
Politiker
Verksamhetsutveckling
Tekniker/IT/Utvecklare
Vårdpersonal

Nyckelord

Exempel från verkligheten
Nytta/effekt
Välfärdsutveckling
Innovativ/forskning

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Profilbild för Mathias Ekman

Mathias Ekman FöreläsareUtställare

Affärsutvecklare hälso- och sjukvård
Microsoft AB

Mathias Ekman är Director Industry Solutions inom Microsoft Western Europe. Där är han ansvarig för att hjälpa Microsofts partners att nå ut med sina lösningar utanför sina befintliga marknader. Mathias hjälper även partners och kunder att förstå vad som krävs för att lyckas med digital transformation inom hälso- och sjukvård.

Innan sin tid på Microsoft har Mathias haft ledande roller på svenska IT-konsultbolag. Mathias har även doktorerat i kvantfysik och avancerad beräkningsfysik. Mathias sitter med i American Chamber of Commerce Life Science Working Committee sedan november 2018.