Experterna: Hög tid för uppkopplad vård Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 13:30 - 14:00 Vård på distans

Föreläsare: Charlotte Söderman, Erika Hombert, Johannes Hörnberg

Inför årets Vitalis bjuder Telia in till en paneldiskussion om att det är hög tid för uppkopplad vård – eller ”connected care”. Enligt Erika Hombert, affärsområdeschef för Healthcare på Telia, är en av vårdens största utmaningar att hitta tid och mod till att utnyttja de många möjligheterna med digitalisering.  Det senaste årets Coronautbrott har dock vänt upp och ner på spelplanen – och många börjar nu se vinsterna med en hållbar, personcentrerad och mer digitaliserad vård.


Erika Hombert deltar i diskussionen tillsammans med Charlotte Söderman, överläkare på Gastromottagningen på Capio St Göran, och Johannes Hörnberg, IT-chef på Region Västerbotten. 


– Vi ser allt fler tydliga exempel på att vårdpersonal, patienter och verksamhetsansvariga får en bättre situation med hjälp av digitala lösningar, säger Erika Hombert, och fortsätter:

– Vi vill visa upp dessa fina exempel och prata om vägen framåt. Därför har vi bjudit in till den här paneldiskussionen.

Språk

Svenska

Ämne

Annat, eHälsa

Föreläsningssyfte

Inspiration

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Verksamhetsutveckling, Upphandlare/inköp/ekonomi/HR, Tekniker/IT/Utvecklare, Forskare (även studerande), Studerande, Vårdpersonal, Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Exempel från verkligheten, Nytta/effekt, Välfärdsutveckling, Personcentrering, samverkan över organisationsgränser, Styrning, Innovativ/forskning

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Charlotte Söderman Föreläsare

Överläkare på Gastromottagningen
Capio S:t Göran

Erika Hombert FöreläsareUtställare

Telia Sverige AB

Erika Hombert är ansvarig för satsningen Vård och Hälsa i Telia Sverige. Hon har en bakgrund från Karolinska Institutet och erfarenhet av att utveckla produkter och och bolag inom health-tech och life science.

Johannes Hörnberg Föreläsare

CIO / Verksamhetschef IT
Region Västerbotten