Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Digitala arbetsmiljöer och framtidens ledarskap(ande)

Digitala arbetsmiljöer och framtidens ledarskap(ande) Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 09:30 - 10:00 Förändringsledning

Föreläsare: Bim Fagerström Kareld, Maria Wolmesjö

Digitala resurser är idag en naturlig del av välfärdsverksamheters utförande. IT-stöd för dokumentation, kommunikation och planering har använts länge och lösningar som bygger på artificiell intelligens håller på att etableras. Processer och funktioner utförs av människor och digital teknik tillsammans men människor och digitala resurser kan inte och styras och ledas på samma sätt. Det arbete som utförs i välfärden omdefinieras helt enkelt av digitaliseringen så hur kan vi iscensätta god användning och verksamhetsnytta? Vi behöver tänka nytt kring ledarskap, medarbetare och digitalisering. Seminariet vill inspirera till kreativa tankar om nya lösningar.

Språk

Svenska

Ämne

Framtidens omsorg och vård

Föreläsningssyfte

Inspiration

Nivå

Fördjupning

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare
Politiker
Verksamhetsutveckling
Forskare (även studerande)
Omsorgspersonal

Nyckelord

Exempel från verkligheten
Nytta/effekt
Välfärdsutveckling
Styrning
Innovativ/forskning
Uppföljning/Nulägesbeskrivning
Information/myndighet

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Bim Fagerström Kareld Föreläsare

Har ägnat sig åt utvärdering och verksamhetsutveckling i olika roller och sammanhang. Arbetar idag med undervisning och forskning inom informatik på högskolan i Borås. Hennes intresseområden och fokus är införandearbete, verksamhetsutveckling, utvärdering och digitala arbetsmiljöer

Profilbild för Maria Wolmesjö

Maria Wolmesjö Föreläsare

Maria Wolmesjö är bitr. professor i socialt arbete och forskningsledare för Arbetsliv och välfärd vid Högskolan i Borås. Hennes forskningsintresse är hållbart ledarskapande och hälsofrämjande organisering inom välfärden. Digitalisering, brukarmedverkan och etiska dilemman är exempel på studerade områden.